Friderikuszt is kihallgatják a Fenyő gyilkossággal kapcsolatban.

0

Fenyő János meggyilkolása mind a mai napig a magyar bűnügyek történetének egyik legnagyobb és legrejtélyesebb fejezete, bár úgy tűnik, lassan de biztosan felgöngyölítik a szálakat a rendőrök.

Fenyőt 1998 február 11-én lőtték agyon, a gyilkosság miatt végül négy éve ítélték el Jozef Rohácot. A felbujtókat azonban egészen tavalyig keresték, a rendőrök ekkor nevezték meg gyanúsítottként P. Tamás vállalkozót és Gyárfás Tamást, az úszószövetség elnökét. Gyárfás meggyanúsítása után újraindultak a rendőrségi kihallgatások, Fenyő korábbi ismerőseinek sorában Friderikusz Sándort is meghallgatták a rendőrök. AzIndex sorozatot szentelt az ügynek, megtudták, hogy Friderikusz miről beszélt a zsaruknak.

– Azt mondta telefonon keresztül, hogy elmegy előbb a fodrászához, és utána elmegyünk vacsorázni, ahol megbeszéljük ezt a dolgot. A következő hír vele kapcsolatban az volt, hogy megölték, ami nem kis sokk volt számomra – így beszélt a nyomozóknak a tévés tavaly nyáron. Friderikusz a rendőrségen elmondta, 1986-ban ismerte meg a korábban még fotóriporterként a médiában dolgozó Fenyőt, később is tartották a kapcsolatot. Üzleti ügyekbe azonban soha nem bonyolódtak egymással. Ugyanakkor kimondottan jóban voltak: megesett, hogy Fenyő magángépével Velencébe utaztak vacsorázni, de Bill Clinton amerikai elnök beiktatási ünnepségén is ott voltak. Friderikusz vallomásában úgy jellemezte Fenyőt, mint aki agresszív volt, de nagyszívű

Forrás Blikk http://www.blikk.hu/aktualis/krimi/friderikusz-sandor-fenyo-gyilkossag-kihallgatas/707gss7