Friss: Egy kiskunfélegyházai idősotthonban összesen 44 ellátott és 11 dolgozó vagy kontakt-személy tesztje lett pozitív

Egy kiskunfélegyházai idősotthonban összesen 44 ellátott és 11 dolgozó vagy kontakt-személy koronavírus tesztje lett pozitív.

 

444 számol be arról, hogy valószínűleg egy tünetmentes konyhai dolgozó vitte be a koronavírust egy kiskunfélegyházi idősotthonba. Az intézmény igazgatója a helyi önkormányzati lapban azt nyilatkozta, hogy összesen 44 ellátott és 11 dolgozó vagy kontakt-személy tesztje lett pozitív, a demens részlegen van a legtöbb fertőzött.

A fertőzött idősek közül hárman meghaltak. Az elhunyt személyek mindannyian 80 év felett voltak és komoly alapbetegséggel küzdöttek.

Az intézmény konyháját bezárták és „mivel a fertőzöttekkel kontaktban álló munkatársaknak is karanténba kellett vonulniuk, egyszerűen nem volt, aki dolgozzon”.

Az idősotthon konyhai feladatait az önkormányzati konyha vállalta magára, a karanténba került sofőrök helyét pedig mezőőrök vették át.

„Nagyon megnehezíti a dolgunkat, hogy sok munkaerő kiesett a rendszerből a kontakt-kutatások következtében elrendelt karantén miatt is. Túlzás nélkül mondhatom, hogy emberfeletti munkával tudjuk ellátni a feladatainkat. Iszonyatosan nagy teher van a dolgozókon lelki és fizikai értelemben egyaránt” – nyilatkozta az intézmény igazgatója.

„Tisztelettel jelentem, erre az évre megnyertük a meccset: Kiskunfélegyháza város – Válsághelyzet: 1-0” – posztolta ki Csányi József polgármester október 7-én, holott az idősotthoni fertőzésről már szeptember 28-án tudni lehetett.

Az egyik elhunyt lakó lánya szerint, az idősotthon mindent megett a lakók védelme érdekében, viszont nehezményezte, hogy az önkormányzat több mint egy héttel a pozitív tesztek után közölt erről bármit nyilvánosan.