Friss hír: Újra fenyegetőzik a csecsen Magomed!

0

A csecsen származású Magomed Daszajev ezúttal a Magyar Hang újságíróit fenyegette meg. Az újság a bezárt Magyar Nemzet munkatársainak új hetilapja.

2017-ben vált ismertté a nyilvánosság előtt, hogy tavaly fenyegetéssel elérte, hogy Komáromy Gergely aktivista és zenész nyilvánosan kérjen bocsánatot, amiért festékkel öntötte le a szovjet emlékművet a Szabadság téren. Magomed akkor egy Facebook-csoportban Komáromy bántalmazását tervezte. A csoportban az orosz nagykövetség egy munkatársa nyugtatgatta, aki ismerhette a csecsen férfit.

A Magyar Nemzet írta meg róla, hogy a férfinak tavaly már majdnem három éve nem volt magyarországi tartózkodási engedélye. Az ellenzék hatósági vizsgálatot követelt, Orbán Viktor pedig felszólította Pintér Sándor belügyminisztert az eset kivizsgálására. Kiderült, hogy már az Alkotmányvédelmi Hivatal is figyelte a férfit.

Tavaly júniusban az akkor még Magyar Nemzet munkatársai megkeresték Daszajevet, aki éppen új vállalkozása beindítását tervezte Budapesten. Az orosz titkosszolgálatokhoz fűződő kapcsolatairól is kérdezték, amit viccelődve elhárított. Egészen idén májusig nem reagált emiatt, viszont múlt héten a Magyar Hang egyik újságírójának rokonán keresztül azt üzente, hogy a cikkek szerzői „nézzenek a hátuk mögé”, mert a nyílt utcán is bármikor megtámadhatja őket. Az elhangzott fenyegetést hangfelvétel bizonyítja.

Az egyik újságíró, Unyatyinszki György feljelentést tett a rendőrségen.

 

olkt.hu/168ora.hu


..