Friss: Óriási baloldali győzelem Rákospalotán – számok!

0

Németh Angélát, a baloldal által támogatott eddigi alpolgármestert választották polgármesterré a Budapest XV. kerületi időközi választáson. Korábban a DK-s Hajdu László vezette a városrészt, ő áprilisban simán nyert a parlamenti választáson. Most a baloldalnak meg kellett küzdenie a győzelemért.

A baloldal jelöltjét, Németh Angélát választották polgármesternek Budapest XV. kerületében a vasárnapi időközi választáson. A végleges eredmény alapján Németh 697 szavazattal megelőzte a fideszes László Tamást.

A rákospalotai polgármester-választás eredménye a következő teljes feldolgozottságnál:

Németh Angéla, RÁTE-Szolidaritás (a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az MLP támogatásával): 11 287 szavazat (50,9 %)
László Tamás, Fidesz-KDNP: 10 590 szavazat (47,8 %)
Kerezsi László, Munkáspárt: 275 szavazat (1,24 %)

Mint látható, nagyon szoros volt a csata, ahogy érkeztek a szavazókörökből az adatok, először László vezetett, majd Németh átvette tőle a vezetést. Volt, hogy percről percre változott, ki lesz a polgármester.

A részvétel elmaradt a tavasszal tapasztalt 70 százalék feletti adattól: A választók 40 százaléka sem ment el voksolni: 22 308 fő, a kerületi választók 34,36 százaléka ment el szavazni. A dolog nem meglepő, hiszen időköziken rendszerint alacsonyabb a részvétel, Rákospalotán pedig a legutóbbi, 2014-es önkormányzati választáson sem ment el 40 százalék szavazni.

 

olkt.hu/MTI