Friss részletek a Czeglédy Csaba ügyben!

0

Elég nagy csend után itt vannak a legfrissebb hírek a Czeglédy Csaba ügyében. Aki itt nyilatkozik Szanka az ugyanaz, aki Kósáék és más Fideszesek ügyében azt nyilatkozta, hogy folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozik??? Mert ebben az ügyben meg folyamatosan nyomja a rizsát a kormány propagandalapjainak, pedig még vádemelés sincs. Elkészült az igazságügyi adószakértői vélemény Czeglédy Csaba és társai ügyében bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával folytatott eljárásban – közölte lapunk kérdésére a Csongrád Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze.

Szanka Ferenc elmondta, jelenleg még hét gyanúsított van előzetes letartóztatásban, tizenketten enyhébb kényszerintézkedés hatálya alatt, házi őrizetben és lakhelyelhagyási tilalom alatt, s van olyan terhelt is, aki szabadlábon védekezhet. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba, a szombathelyi Human Operator Zrt. igazgatósági elnöke által irányított bűnszervezet, amely fő tevékenységét tekintve munkaerő-közvetítéssel foglalkozik, fiktív módon működő iskolaszövetkezeteken keresztül 6,3 milliárd forint értékű költségvetési csalást követett el. Szanka elmondta, az adónyomozók hat évet, a 2011–17 közötti időszakot vizsgálták. A gyanú szerint kilenc iskolaszövetkezet érintett az ügyben. Lapunk úgy tudja, ezek sorában a 2000-ben alapított Student Work, amely később Kopernikusz Iskolai Szövetkezet néven működött, illetve a Rébusz Iskolaszövetkezet jogutódja a Cooperitas játszotta a főszerepet. Úgy értesültünk továbbá, hogy a gyanúsítottak között találhatók olyan egykori iskolaszövetkezeti vezetők, akik salgótarjáni, illetve bodajki címen működtek, s a gyanú szerint a baloldal ügyvédjéhez köthető iskolaszövetkezetek utolsó elesett bástyája az IdeHaza Iskolaszövetkezet volt, amely komáromi székhellyel működött.

A választások előtt az előzetesből kiengedett Czeglédy Csabát egy másik ügyben gazdasági csalással gyanúsították meg, ebben az ügyben, amelyben szintén a NAV Csongrád Megyei Bűnügyi Igazgatósága nyomoz, egyedül Czeglédy Csabát gyanúsította meg az ügyészség Szanka tájékoztatása szerint. A gyanúsítás alapja, mint azt korábban megírtuk, hogy Czeglédy közreműködött abban, hogy a munkaerő-közvetítésért járó pénzt ne a Human Operator Zrt. számlájára utalják, hanem közvetlenül az IdeHaza iskolaszövetkezetére, hogy azt ne tudja lefoglalni az adóhatóság, illetve a bírósági végrehajtó.” – írta meg a Magyar Hírlap

Felmerül a kérdés mennyire fedi a valóságot, amit Szanka állít? Illetve mi újság Elios ügyben, ahol sokkal nagyobb a kárérték? Miniszterelnök úr veje jól van? Éppen melyik yachton töpreng az élet értelméről? Szanka úrnak mi a véleménye? Ja, hogy nyomozás sem indult? Hát kérem.