FRISSÍTVE! Rendkívüli hír: Tettlegesség és verekedés Pécsen, a Jobbik képviselőjét is falhoz szorították!

0

Mintmár beszámoltunk róla , hogy Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi képviselője, illetve az ATV egyik tudósítója szeretett volna bemenni az önkormányzat egyik pécs-keleti irodájába, mivel a politikus úgy látta, hogy ott élelmiszercsomagokat osztanak a szavazó romáknak, és meg akarta tudni, miért van nyitva az iroda vasárnap.

Gepostet von Jobbik Pécs am Sonntag, 13. Oktober 2019

Gepostet von Hencsei Zsolt am Samstag, 12. Oktober 2019

A beszámoló szerint a képviselőnek az tűnt fel, hogy többen is élelmiszercsomaggal távoznak a szavazóhelyiségből. Gyimesi ekkor próbált bejutni az irodába, de elsőnek nem akarták beengedni. Az esetnél ott volt az ATV munkatársa is, aki rögzítette az eseményeket.

Gyimesi elmondása szerint végül sikerült bejutnia, de odabenn a falhoz szorították, az ATV riporterét pedig megütötték és megfenyegették, kamerájában pedig több mint 100 ezer forintos kárt okoztak.

A helyszínre fél kilenc körül értek ki a rendőrök, akik szerint választási csalás nem történt. A hvg.hu úgy tudja, hogy Gyimesi feljelentést tesz.

A jobbikos politikus később élőben jelentkezett be a Facebookon, ahol arról beszélt, hogy önkormányzati képviselőként még a kiérkező rendőrökkel sem juthatott be az irodába, elállták az útját, majd a rendőrök szeme láttára kezdték el lökdösni. “Azt gondolom, hogy ez már tényleg a demokrácia megcsúfolása” – mondja a videón.

Szalai Péter az Indexnek elmondta: a helyszínen rendőri intézkedés történt, a feljelentésen még gondolkodik.

“Hosszú ideje vagyok a pályán. Még a 2006-os eseményeknél sem vertek meg. Elképesztőnek gondolom, hogy mindez egy önkormányzati helyiségben történt meg”

– mondta a Jobbik képviselője.