Fudan-botrány: Egy kommunista pártkatonát nevezett ki Palkovics László a Fudan Alapítvány főigazgatójának

Más felsőoktatási intézményi alapítványoknál nem létező, újonnan létrehozott pozíciót haztak létre a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványnál – írta meg a (pestibulvar.hu)

 

A kuratóriumi elnök, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mellett már egy egy főigazgató is a vezetőségbe került.

Az eddig nem létező, újonnan létrehozott pozícióba nemrég kinevezték Bertáné Dr. Bényi Krisztinát, akiről nem sokat lehet tudni, annyit azonban bizonyosan, hogy

SEMMILYEN OKTATÁSI TAPASZTALATA NINCS ÉS SEMMI KÖZE AZ EGYETEMI SZFÉRÁHOZ!

Bertáné önállóan, általános érvénnyel és határozatlan ideig képviseli az Alapítványt a változásbejegyzés bírósági végzése szerint.

Bertáné megbízható elvtárs, eddig a Csongrád Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál, majd a megyei kormányhivatalban, végül 2015-től a Miniszterelnökségen, ahol előbb főosztályvezetőként, majd Kósa Lajos rövid tárca nélküli minisztersége idején a titkárságvezetőjeként bizonyította hűségét. Később, 2018-2020 között a Modern Városok és Falvak fejlesztésének koordinációjáért felelős helyettes államtitkárként is munkálkodott.

Mindebből világosan látható, hogy a Fudan az valójában nem a magyar felsőoktatási rendszerről szól, hanem egyszerűen egy gesztus a kínai kormányzat felé.

Ne feledjük, hogy a Fudan a Kínai Kommunista Párt elitképző egyeteme, amely most Magyarország segítségével veti meg a lábát Európában.

 

 

via. (pestibulvar.hu)