A függöny mögött bújkáló Orbánt nyílvános vitára hívták a diákok!

1

Hoppácska Viktor! Diákok hívnak vitára? Ki mersz állni eléjük, vagy befosól mint kisbaba a peslusba? Történt az, hogy a diáktüntetés szervezői nyilvános vitára hívták ki Orbán Viktort a magyar oktatási rendszer kétségbeejtő helyzete miatt tegnap délután.A jelenlegi számok szerint egyre romlanak a PISA-eredmények, egyre több gyerek hullik ki az iskolarendszerből, a diákokat erőszakkal terelik a lebutított szakképzésbe amit a Fidesz hozott létre! A januári tüntetés során a diákok 12+1 pontban fogalmazták meg a követeléseiket, amelyek teljesülésére január 31-ig vártak írásos garanciát a kormánytól. Mivel a határidő letelt, és nem kaptak érdemi választ, újabb lépésre szánták el magukat.

“Tekintettel arra, hogy fontos szerepet töltött be a rendszerváltásban, Orbán Viktor segítségét kérjük most az oktatási rendszerváltásban”

– áll a szerdai bejelentés szövegében. Azt írják, ha Orbán Viktor miniszterelnök február 7-ig, jövő szerdáig, nem fogadja el a nyilvános vitára való felkérést, akkor február 23-án, pénteken újabb nagyszabású demonstrációt azaz egy soha nem látott “GIGA” tüntetést tartanak a diákok Budapesten.

 

(OLKT)