FÜSTBE MENT PÉNZ, avagy gazemberség öt lépésben

Nemrég az állam átvette Mészáros Lőrinctől hazánk utolsó szénerőművét, a Mátrai Erőművet. A szövevényes tranzakció mögött egy jókora gazemberség áll, mutatom is, hogy miért.

5️⃣ tény a Mátrai Erőműről:

➡️ Két éve közel 60 milliárd forintos tartalékkal vásárolta meg Mészáros Lőrinc holdingja, az OPUS Global Nyrt. a német RWE által tulajdonolt nyereséges Mátrai Erőművet.

➡️ A korábban nyereséges erőmű Mészáros első évében 4.3 milliárdos veszteséggel zárt, amit egy még rosszabb, 5.9 milliárd forintos mínusz követett tavaly.

➡️ A kormány egy 7 milliárd forintos állami támogatás átirányításával próbálta menteni a Mészáros-klánt, mindhiába.

➡️ Mészáros Lőrinc a masszív veszteségek ellenére azért kivett 11.2 milliárd osztalékot a korábbi tulajdonosok által felhalmozott eredménytartalékból.

➡️ A kormány tegnap hivatalosan is átvette a veszteséges erőművet, persze annak árát gondosan titkolják a közvélemény elől.

Röviden összefoglalva: az Orbán-kormány egy súlyosan szennyező, régen elavult, masszívan veszteséges szénerőművet vett saját kedvenc oligarcháját kimentve egy kétes sikerű üzletből. Annyit elárulhatok: nem fogjuk annyiban hagyni ezt az ügyet! ?

Forrás: Cseh Katalin Momentum