Gábor György: A hónap legvérfagyasztóbb mondata Kövér László szájából zubogott elő

0

A hónap legvérfagyasztóbb mondata Kövér László szájából zubogott elő: „korunk jogászainak és politikusaink változatlanul maguknak kell eldönteniük, hogy milyen értékek védelmére kelnek, kinek az oldalára állnak: az államot védők és építők, vagy az államot támadók és rombolók oldalára.”

Próbálom megadni a benefit of doubt-ot Kövérnek, de nem megy

Ezt a szép emlékezetű Andrej Januarjevics Visinszkij sem mondhatta volna szebben. A nagy Visinszkij, aki a bírákat arra utasította, hogy minden egyes ügyet szélesebb társadalmi perspektívában vizsgáljanak, az osztályviszonyoknak megfelelően. A bűncselekményekhez nem volt szükség bűncselekményre, s csak akkor szabad valakit elítélni, ha az a kommunista párt számára hasznos. Mert az igazságszolgáltatás szerepe leginkább nevelési, függetlenül attól, hogy mi igaz vagy mi hamis.

Nem szokásom ilyeneket írni vagy mondani, de Kövérnél vagy teljesen elmentek otthonról, s akkor a produkcióját tudjuk be magas hőfokon izzó őrületének, vagy egy aljas gazember, aki azt üzeni a bíráknak, hogy miután a Fidesz az államot építi, aki a Fidesz ellen ítélkezik, az a rombolók oldalán áll.

Vagyis ezek a bírák a nép ellenségei

Mellesleg ugyanezt elmondhatta – és nagyon el is tudom képzelni, hogy elmondta – Kövér László joghallgatóként, még a pártállami időkben.

Post scriptum

De említsük meg Olti Vilmos vérbírót is, akinek szintén volt miért kompenzálnia: hívő katolikusként kezdte, a Mária kongregáció tagja volt, a Harmadik Birodalom ösztöndíjasa, 1940-től a Nyilaskeresztes Párt lelkes tagja. Aztán 1945-ben sietett belépni a Magyar Kommunista Pártba, s a Budapesti Népbíróság elnökeként a pártközpont utasításainak megfelelően egy sor halálos ítéletet hozott különböző koncepciós perekben, mint amilyen például a pócspetri per volt, de ő ítélte életfogytig tartó fegyházra Mindszenty József hercegprímást.

Jó volna tudni, hogy Kövér Lászlónak mi oka van – mert, hogy van, az szinte egészen bizonyos – a kompenzálásra.

Forráshttps://varosikurir.hu/gabor-gyorgy-a-honap-legverfagyasztobb-mondata-kover-laszlo-szajabol-zubogott-elo/?fbclid=IwAR0WiQIoih7DxSoWxgrhFwlosiKhqEyw9vIcYenXDTrk4lnj2vBWbKuqTrk