Galgóczy Ágnes: Magyarország teljes lezárására adtam be javaslatot

Az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva – nyilatkozta a Hír TV-nek Galgóczi Ágnes.

 

A NEMZETI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT (NNK) járványügyi osztályvezetője szerint megfontolandó lenne, hogy digitális oktatásra álljanak át az alsó tagozatokban is. A szakember szerint már egy kéthetes lezárás is hatékony lehet a járvány megfékezésében, és ezzel időt lehetne nyerni az oltások beadására.

 

A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között… például az üzletek nyitva tartását egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva

– válaszolta Galgóczi Ágnes a Hír Tv azon kérdésére, hogy milyen szigorításokra lehet szükség a koronavírus-járvány megfékezésére.

 

Az NNK osztályvezetője szerint már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat.

Mivel a gyerekek körében nagyon terjed a fertőzés, az iskolák és óvodák a vírusterjedés fontos csatornáivá váltak, ezért Galgóczi szerint megfontolandó, hogy még az alsó tagozatos osztályok is digitális oktatásra álljanak át. Jelenleg az általános iskolákban jelenléti oktatás zajlik.