Gátlástalanul, fapofával

0
Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter nem szégyellte felszólítani az MSZP-t, hogy számoljon el a kormány által kierőszakolt tavalyi országgyűlési képviselői béremelésből jótékonyságra fordított összeggel.
Tette ezt úgy, hogy az MSZP képviselői a közhiedelemmel ellentétben nem kapták kézhez az emelést. Nem mentek haza azzal, hogy „Nézd, Drágám, mit kaptam”, nem vitték belőle a b. nejüket (urukat) vacsorázni, sem hajókázni, hanem azonnal jótékonyságra ajánlották saját bérnövekményüket. Felállítottak egy szolidaritási alapot, amiből eddig több mint 33 millió forintot költöttek olyan feladatokra, amiket egyébként az államnak lenne kutyakötelessége elvégezni.
Ha ez a vállalásuk és a nyomában következő jótékonysági akcióik nem jutottak el a széles nyilvánossághoz, az ékesen mutatja a kormány által kisajátított közmédia „áldásos”, az ellenzéki hangokat teljesen elfojtó tevékenységét. Ha pedig még Gulyás Gergelyhez sem jutottak el, az a miniszterelnökséget vezető miniszter teljes tájékozatlanságát és alkalmatlanságát mutatja.
Ha azonban eljutottak, akkor:
Az ellenzéken számon kérni, mire fordítják a kormánypártok által kierőszakolt béremelést, az a gátlástalanság netovábbja. Ehhez ugyanis a kormánynak az égvilágon semmi köze nincs.
A kormány láthatólag azt képzeli, hogy a gátlástalanság és a faarcú képünkbe hazudozás az általa oly nagyra tartott magyar virtushoz tartozik.
Pedig dolgozó emberek, orvosok, tanárok, rendőrök, tűzoltók, ápolók, köztisztviselők, szociális munkások, nyugdíjasok százezrei tartják úgy, hogy a becsület és a tisztességes munka sokkal inkább virtus! Ők nyögik azt, hogy az állam az alapvető feladatait nem látja el, a haveri zsebeket viszont tömi ezerrel. Illetve, hogy csak a haveri zsebeket tömi ezerrel.
Gátlástalan Gulyás Gergely azt is megkérdezte: jogosnak tartja-e az ellenzék, hogy néhány ellenzéki tisztségviselő többet keres Áder Jánosnál.
Az ég szerelmére! Hiszen a Fidesz emelte a parlamenti fizetéseket! Méghozzá zsarolással nyomta le az ellenzék torkán: egy másik törvényjavaslathoz kötötte, ami az ellenzéki frakciók működéséhez szükséges pénzről szólt. Ha a kettőt nem fogadják el, az ellenzéki pártok pénz híján igazából már akkor lehúzhatták volna a rolót. Nix vidéki hálózat (naná, hogy ez az MSZP-t sújtotta volna leginkább, hiszen neki még van ilyen), nix kampányanyagok az EP- és önkormányzati választásra, nix utazás vidékre, és a többi, és a többi.
Harangozó Tamás szocialista képviselő akkor azt mondta: a Fidesz „gyakorlatilag pisztolyt tartott az ellenzéki frakciók tarkójához”. Most újabb korlátozó intézkedéseket tervez a Fidesz az esetleges ellenzéki összefogás megakadályozására a frakcióalakítás szabályainak változtatásával.
Tóth Bertalan pártelnök remek, gunyoros nyílt levelet írt Gulyásnak (innen osztható, akinek rajtam kívül szintén tetszik: http://bit.ly/38pPMBA), amiben felveti: talán hozzanak létre szegény Áder megsegítésére szolidaritási alapot a kormánypártok.
Én viszont megfordítanám Gátlástalan Gulyás Gergely kérdését: Jogos-e Áder János fizetése egyáltalán, amikor független köztársasági elnöki feladatát nem látja el? Ha sorskérdéseinkben rendre hallgat, a kormányt pedig a végletekig kiszolgálja? Még az állítólag épp általa felvállalt klímaügyben sem ejtett ki egy szót se bajszos száján!
Egy síkos, néha fickándozó valamit tart a kezében, és mutat ide nekünk. Erről emlékszünk rá. Megér nekünk ennyi pénzt ez a kép?
Jasznevitz László
Forrás: facebook/ https://www.facebook.com/notes/kapcsolathu/g%C3%A1tl%C3%A1stalanul-faarccal/2913387865362818/