Gennyesre kereste magát Tiborcz és Mészáros a Microsoft-on

0

Az FBI nyomoz amerikában, mert bizonyítékuk van arra, hogy bődületes korrupció áll a magyarországi szoftver vásárlások körül.

Bebizonyosodott, hogy magyar állami szervek vesztegetés hatására két-háromszoros áron vásároltak szoftvereket a cégtől. Az ügyben közvetítőként gyanúba keveredett a miniszterelnök veje is.

Az egyik beismerő vallomásban személy szerint említést tesznek a miniszterelnökről is. Az ügyészség kilátásba helyezte, hogy a Magyarországon egyszer már lezárt nyomozást újraindítják, a DK azonban azt követeli, hogy a kormányfő ettől függetlenül haladéktalanul tisztázza magát a nyilvánosság előtt:

büntetőjogi felelőssége tudatában tegyen nyilatkozatot arról, hogy az ügyről nem volt tudomása és azt sem közvetve, sem közvetlenül nem segítette elő.

A Demokratikus Koalíció ezért feljelentést tesz az Ügyészségen ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalás miatt, illetve hivatali vesztegetés elfogadása és hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt is – közölte Vadai Ágnes a DK parlamenti képviselője.

ForrásNyugatifény