George Lázár: Hogy sikerült “belopakodnia” Novák Katalinnak az Egyesült Államokba?!

GEORGE LAZAR:

 

Mint ahogyan azt már korábban is írtam hatalmas fegyvertény volt Novák Katalintól hogy sikerült “belopakodnia” az Egyesült Államokba.
Hiszen senki sem hívta meg és Biden elnök sem gratulált “megválasztásakor”, nevezzük azt inkább kijelölésnek…
Dehát Magyarország még tagja az ENSZ-nek és annak székháza New York-ban van, így hát a magyar köztársasági elnök ott beszédet mondhatott.
Novák tisztességesen felolvasta az angol szöveget, az érthető volt, és láthatóan megkönnyebbült amikor baki nélkül ért annak végére.
Beszéde az ukrajnai “békét” hangsúlyozta a megszokott magyar szólamokkal, egyfajta édeskés, hercigeskedő, de udvarias hangnemben.
Érthetetlen (és zavaró) volt állandó hivatkozása az elhunyt II Erzsébet angol királynőre, Novák még idézte is Erzsébetet és az odabiggyesztett Churchill idézetegyfajta putyinista pamfletté alacsonyította szónoklatát.
Nyilvánvalóan Novák nem röpköd intellektuális magasságokban, de kellemes, nőies és azt is elmondta hogy családanyaként jött az ENSZ-be.
A legnagyobb baj a beszéddel az volt, hogy Novák éppen akkor sürgette a “békét” Putyinnal, amikor az mozgósítással és atomfegyver használatával fenyegeti a Nyugatot. Úgy tűnt mintha nem olvasta volna a híreket.
A gyér taps is jelezte hogy a hallgatóság is azon morfondírozott, hogy hogyan is kerülhetett ez a 45 éves családanya a magyar államfői székbe….

 

2022. 09.22.
#médialógus

 

Szerző. George Lázár