GKI: Elképzelhető a 700 forintos benzinár!

Bizony Orbán tanácsadói jól képzett, tanult emberek és nem szeretnék a Kis köpcöst lógva látni….mert ő a gazda. Erre való az ÁRSTOP, mint intézkedés…aminek az árát természetesen mi fizetjük, csak nem a benzinkutakon.

Ha nincs árstop, teljesen elszabadulhat az üzemanyagár. Ha van, akkor hatalmasat bukhatnak a benzinkutak.
Ha kivezetik az árplafont, akár 700 forintba is kerülhet egy liter benzin idén – írja az RTL a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése alapján. A csatornának a GKI vezérigazgatója azt mondta, a kőolaj hordónkénti ára elérheti a 150 dollárt 2022-ben, amely nagyjából 700 forintos üzemanyagárat jelenthetne a hazai piacon.
Ez természetesen akkor érvényes, ha a kormány megszünteti a novemberben bejelentett 480 forintos árstopot, olyan forgatókönyv azonban nincs, amellyel mindenki jól jár: ha elengedik az árbefagyasztást, a fogyasztók csillagászati árakkal szembesülhetnek (átmenet nélkül, ráadásul), ha azonban marad a szabályozás, a benzinkutak akár egész évben veszteségesen működhetnek.
A csatornának a holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter azt mondta: bár egyelőre a benzin átlagára 477, míg a gázolajé 479 forint, hamarosan minden kúton a 480 forintos árplafon lesz érvényben.
Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt mondta az RTL-nek: remélik, hogy a hatósági árszabályozás a kitűzött február 15-i nappal megszűnik, tekintve, hogy meredeken emelkednek a kőolajárak. Az RTL kérdésére érkezett válasz szerint azonban a kormány egyelőre nem döntött arról, meddig marad az intézkedés, mert február közepén fogják értékelni a kiterjesztés indokoltságát, figyelembe véve a „világpiaci és egyéb körülményeket”.