Gondolták, így megúszhatják. Letartóztatása előtt belépett a Fideszbe a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének két ügyvezetője

A misszió két vezetőjét bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és pénzmosással is vádolják.

Augusztus 22-ig meghosszabbította a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírája a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió ügyvezetőinek letartóztatását, amelyet még áprilisban rendeltek el – értesült a Magyar Narancs Online. A két vezetőt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettével, pénzmosás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével is gyanúsítják.

A Közösségi Misszió fogyatékos és idős személyek nappali ellátásában és a házi segítségnyújtásban vett részt Békés megyében és a dél-alföldi régióban, továbbá pszichiátriai betegek bentlakásos otthonát is működtette.

A hírportál úgy értesült, hogy a két gyanúsított idén februárban, két hónappal letartóztatásuk előtt belépett a Fideszbe.

Az információt megerősítette Herczeg Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Havrán Ákos Békés megyei főügyészhelyettes, sajtószóvivő a hírportálnak elmondta, hogy a két vezető ügyében folyó büntetőeljárásban jelentős vagyonlegfoglalások történtek az elmúlt hetekben.

Nyitókép: Herczeg Tamás / Facebook

https://rtl.hu/belfold/2022/05/30/fidesz-belepett-magyar-punkosdi-egyhaz-letartoztatas-ugyvezetok-csalas-penzmosas-bekes-megye-herczeg-tamas-kepviselo?fbclid=IwAR1XFJDZ7ODWl8kBnVXj7rRT5445sWx3Q9h27nenbUqKhuuDRzij27VXVSQ