Görögország olcsóbb a nyaralóknak

Hallottam egy-két olyan megjegyzést, ha Görögországban akarsz nyaralni, számíts rá. hogy a gatyádat is ott hagyod, akkora a drágaság. Nem tudom, a magyar utazási irodák felkapott helyein /Sarti, Paralia/ mennyire vágják le a magyarokat, mert ahonnan két heti nyaralás után hazajöttünk teljesen mást tapasztaltunk. A Nea Moundania melletti Flogitán az árak azt mutatták, az Euró lett drágább, és nem a mindennapi élet 3 év alatt, amikor Pefkohoriban jártunk. Flogitát se nagyon ismerik a magyarok, egyetlen magyar szót sem hallottunk.
A közvetlen tengerparti 2 szobás, 4 fős apartman napi 40 Euróba került.
Ami tényleg drága volt, az a benzin. 2.30 körül literje. A helyi Marketekben a kenyér, tej, sör, fagylalt ára alig változott 3 év elteltével. Az éttermi árak valamit. emelkedtek, adag sült krumplival, 2 nagy tál Tcacikivel és egy fél literes csapolt Mytossal 35 Euróba került.
Az igazi meglepetés a szerdai Moundanai piac volt. A cseresznye kilója 2-3 Euró, a sárgabarack 1-2 Euró, őszibarack 1.50, zöld vagy piros paprika 1.30-1,40, szőlőpálinka 5-6 Euró literje, stb.
Maga Flogita nem egy nagy szám, 3 utcányi, hosszan elnyúló nyaralófalu vagy 20 étteremmel, 2 nagy cukrászdával, 4 Super Markettel. A Lidl 15 percnyi autóútra.
Ez volt az első olyan hely, ahol a homokos part mellett gyönyörűen gondozott gyep pálmafákkal, éttermi és cukrászdai kerthelyiségekkel, esténként a pálmák díszkivilágatással emelték a szintet.
Szóval nagyon jól éreztük magunkat, és se magunkon, se a jókedvü görögökön, szerbeken, macedonokon nem láttuk az inflációt.