Gulyás Gergely: Azonnal fejezzék be a pedagógus szakszervezetek a riogatást

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Figyelőnek adott interjút, ebben többek közt arról beszélt, hogy

  • legkésőbb májusban minden 18 évesnél idősebb ember megkaphatja a koronavírus elleni első oltást,
  • május végére, június elejére vissza tudunk térni a megszokott életünkhöz.
  • szerinte az egészségügy, az egyetemek és az infrastruktúra fejlesztése lesz a három nagy nyertese a Magyarországra érkező 15 ezer milliárd forintnyi európai uniós forrásnak.

A miniszter arra a felvetésre reagálva, hogy a Magyar Orvosi Kamara szerint nincs szakmai indoka a korai nyitásnak, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pedig azt mondja, ez a járvány negyedik hullámát hozhatja el, közölte: bár a Magyar Orvosi Kamarával „kicsit hektikus” a viszonyuk, most is egyetértenek abban, hogy a korlátozásokat csak megfontoltan és fokozatosan szabad megszüntetni.

Szerinte ugyanakkor

a PDSZ-re, „különösen az elmúlt hónapok tapasztalataival felvértezve”, úgy érdemes tekinteni, mint egy „ellenzéki politikai szervezetre”, amely nem a pedagógusok érdekeit képviseli, hanem a kormányellenes politikai propaganda eszköze.

Gulyás arról is beszélt, hogy a jelenlegi tervek szerint valamennyi tagállam szabadon dönthet a keleti vakcinák elfogadásáról, így szerinte valószínűsíthető, hogy az EU-s igazolásnál a fertőzöttség mértékének és a viszonosságnak nagyobb jelentősége lesz.

A jogállamisági kifogásokkal kapcsolatban azt mondta, ezek valójában politikai kifogások, amelyeket jogállamiként igyekeznek feltüntetni.

Gulyás Gergely az egy év múlva esedékes országgyűlési választásokat megelőzően „minden eddigit felül- vagy inkább alulmúló” kampányra számít.

 

„A szélsőjobboldaltól a szélsőbaloldalig érő ellenzéki összefogás minden, a kormányzati munkában már leszerepelt vagy arra alkalmatlan erőt a zászlaja alá gyűjtött, és egyetlen dolog tartja össze: a kormánnyal szemben érzett gyűlölet”

 

– mondta.

Arra a kérdésre, hogy a kormányoldal nem tart-e – legalább matematikailag – a közös ellenzéki listától, Gulyás Gergely úgy fogalmazott,

 

„a politikai teljesítményüket összegezve: a nulla bármekkora szorzata nulla marad”.