Gulyás Gergely ismét lebukott a homofób törvénnyel kapcsolatban

Közel egy évtizede még ellentétes nézeteket vallott Gulyás Gergely, akkor alkotmányellenesnek nevezte a Btk. módosítását.

Egy közel tíz éves történetet idézett fel a Magyar Hang, ami abból a szempontból érdekes, hogy 2012-ben még épp az ellen lépett fel Gulyás Gergely, amit most a kormánypárt teljes erővel képvisel.

2012-ben a Jobbik állt elő azzal, hogy törvényileg büntessék a „szexuális devianciák népszerűsítését”.

 

Ennek érdekében pedig beterjesztettek egy olyan törvényjavaslatot, ami módosította volna a Büntető törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt, illetve a média- és reklámtörvényt is.

 

Az akkor még jóval szélsőségesebb párt célja az volt, hogy ne lehessen „népszerűsíteni” a homoszexualitást, a transzneműséget, a transzvesztitizmust, a biszexualitást és a pedofil magatartást.

 

A jobbik ugyanazzal érvelt, mint most a kormány, miszerint a javaslat célja, hogy „gátat szabjon a szexuális szabadosság, különösen az abnormális, különböző szexuális devianciák egyre fokozódó társadalmi térnyerésének”, ezzel védje meg a gyerekeket.

Gulyás Gergely, aki akkor az emberi jogi bizottság fideszes alelnöke volt, alkotmányellenesnek nevezte a Btk. módosítását és egyértelműen felszólalt ellene.

 

 

 

Forrás: Magyar Hang