Gulyás Gergely megérte 50 milliót költeni a Marki Zay ellenes gyűlöletkampányra!

És ezt mind’ mi fizettük…

A Miniszterelnökséget vezető miniszternek végre sikerült összegyurcsányoznia Márki-Zayt Pétert.

Gulyás Gergely „töredelmesen” elnézést kér Karácsony Gergelytől és Gyurcsány Ferenctől – írta a hvg.hu megkeresésére a Miniszterelnökség.

Azért voltunk kíváncsiak a miniszter reakciójára, a kormányinfón korábban azt állította, hogy az előválasztás előre lejátszott, úgyis Karácsony Gergely nyer a végén. Ez már biztosan nem következik be, a kérdésünk tehát az volt, hogy Gulyás Gergely miért mondta, hogy előre lejátszott a meccs, és mit szól a visszalépéséhez.

A miniszter tehát azt írta, hogy Karácsonytól és Gyurcsánytól is elnézést kér.

A főpolgármestertől azért, mert olyan szerepben tüntette fel, amelyet Gyurcsány Ferenc nem neki szánt. Gyurcsány Ferenctől pedig azért, mert szellemesebb forgatókönyvíró, mint gondolta. A párt és parlamenti támogatottság nélküli Márki-Zay sokkal alkalmasabb Gyurcsány Ferenc bábszínházában főszereplőnek, mint a főpolgármester”

– közölték.

A miniszter a fideszes kampánygépezet által terjesztett propagandával teljes összhangban állította azt, hogy az egész előválasztás Gyurcsány forgatókönyve szerint zajlik.

A főpolgármester pénteken jelentette be, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára, ezért kérdeztük meg Gulyást, hogy mit szól a döntéshez.

Orbán Viktor szűkszavúbb volt a visszalépésről, a miniszterelnök egy Facebookra kirakott fotón arra utalt, hogy Karácsony kénytelen volt lefújni az Orbán leváltására szőtt terveit, a posztban csak annyit fűzött mellé, hogy “Pech”.

Időközben a Fidesz is kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, hogy „Karácsony Gergely valójában megbukott”, a párt szerint már a baloldali szavazók sem tartják alkalmasnak még miniszterelnök-jelöltnek. A Fidesz azt üzente a főpolgármesternek, hogy „kezdjen el végre a fővárosért dolgozni”.