Gulyás: Megbukott a norvég kormány – – Nem lesz járványügyi korlátozás a vadászati kiállításon – Mint a szórakoztatóműsor az Európai Parlament! (ÉLŐ)

Gulyás Gergely, kancelláriaminiszter kormányinfója.

A norvég kormány korábban nagy összeget kapott szaúdi muzulmán szervezetektől – említette a miniszter. Emellett civil szervezetnek álcázott csoport is adott kenőpénzt a kampányban a kormányoldalnak. Állítólag ezekkel a pénzekkel lehetett személyes találkozót nyerni miniszterekkel. Éppen ezért alaptalanok azok a korábbi megszólalások, amelyek a norvég vezetés részéről hangzottak el a Norvég Alap hazai támogatási forrásainak elosztásáról.

Gulyás Gergely szórakoztatónak tartja az Európai Parlament működését, és visszatérne oda, hogy a nemzeti parlamentek delegáljanak tagokat az EP-be, ezzel pénzt is lehetne spórolni.

A vadászati világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól

– tartalmazza az a kormányrendelet-módosítás, amely kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

 

A módosítás értelmében a szeptember 25. és október 14. között megrendezendő „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás és a kapcsolódó rendezvények programjai járványügyi korlátozások és védettségi igazolvány nélkül látogathatók lesznek.

A sikeres magyar oltási programnak és a járvány elleni hatékony védekezésnek köszönhetően Magyarország az elmúlt hetekben több nagyszabású és sikeres eseményt – így az augusztus 20-i Szent István-napokat, a FEI négyesfogathajtó Európa-bajnokságot, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust – is rendezhetett, amelyeken több százezer látogató vett részt.

A húsznapos világkiállítás előkészületei a terveknek megfelelően, ütemszerűen zajlanak, tizenegy nap múlva pedig megnyitják a kapukat.