Gurmai Zita a karanténból üzent a karantént felrúgó fideszes képviselőnek B. Nagynak

0

A szocialista politikus szerint B. Nagy László nem a társadalmi felelősség alapján cselekedett, hanem óriási felelőtlenséget követett el azzal, hogy a karanténidőszak letelte előtt, bement az országgyűlésbe.

A 24.hu írta meg, hogy Gurmai Zita, az MSZP országgyűlési képviselője március 8. és 13. között az ENSZ nők helyzetével foglalkozó világkonferenciáján vett volna részt New Yorkban. A konferencia elmaradt, ő pedig hazatérve, egyből a László Kórházba ment, ahol kérése ellenére, nem tesztelték, így önkéntes karantént vállalt.

Így Gurmai nem vett részt a parlament hétfői ülésén, ahol a felhatalmazási törvény sürgősségi tárgyalásáról döntöttek, nem úgy, mint a fideszes B. Nagy László, aki találkozott a fertőzött szegedi egyetemi rektorral, Rovó Lászlóval, és ezért karanténba vonult. A fideszes honatya azonban bement az ülésre, arra hivatkozva, hogy a parlamentben kötelező megjelenni.

Nem hatósági karanténban vagyok, hanem magamat elzártam mindenkitől, hogy véletlen se történjen semmi. Úgy gondolom, mi tartozunk annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonjuk ki magunkat, főleg ilyen fontos döntések előtt – nyilatkozta, ez azonban Gurmai szerint nem igaz, legfeljebb arról lehet szó, hogy a kormány számára fontos szavazáson fideszesként kötelező ott lenni az ülésteremben.

A szocialista politikus úgy véli, B. Nagy nem a társadalmi felelősség alapján cselekedett, hanem óriási felelőtlenséget követett el azzal, hogy a karanténidőszak letelte előtt bement az országgyűlésbe.

Forrás 24.hu