Guy Verhofstadt páros lábbal szállt bele Orbánba Brüsszelben – „Az EU-s pénz nem azért van, hogy futballstadiont építsenek belőle!”

0

Legyünk elnézőek, és tekintsünk el attól, hogy az EP liberális frakciójának, az ALDE-nak a vezetője Guy Verhofstadt tévedett, azaz nem tudta, Orbán Viktor nem indult egyéniben a parlamenti választáson. (A miniszterelnök utoljára 1994 óta nem próbálkozott ilyennel, akkor is kikapott – a szerk.). A belga politikus, volt kormányfő az Európai Parlament plenáris ülésén egyetlen mondatban, tömören és frappánsan összefoglalta, hogyan is kell érteni az Európai Bizottság költségvetési javaslatát. Azt mondta ugyanis a javaslat első vitájában, hogy az európai pénzt szerinte országok gazdaságának és polgárainak a felemelésére kell fordítani, nem pedig arra, hogy Orbán Viktor családtagjai gazdagodjanak, vagy hogy egy futballstadiont építsenek belőle a választókörzetében. Ha a magyar miniszterelnök nem tartja tiszteletben az EU alapvető értékeit, ne várja a pénzt sem.

My message to Orbán: If you don’t want to respect European values, you should not expect our money either. European money can no longer be misused to enrich your family or finance a football stadium in your constituency! 🇪🇺

angol nyelvről fordította a

A videó nem játszható le ebben a böngészőben. Próbálkozz másik böngészővel!

 

 

 

olkt.hu