Gy. Németh Erzsébet: A kormányzati járványügyi hatóság nemcsak elszúrja a tesztelést, de erről csak több, mint egy hét után értesíti az intézményt, és van képük a Fővárosi Önkormányzatra mutogatni?!

0

„Ami a Pesti úton történt, annak következménye lesz”

– mondta a miniszterelnök.

Hát legyen is!

Miután 200 saját maga által elvégzett teszt után a Fővárosi Önkormányzat végre rá tudta bírni az országos tisztifőorvost, hogy rendelje el a teljes körű koronavírusszűrést a Pesti Úti Idősek Otthonában, az Nemzeti Népegészségügyi Központ által végzett szűrésekkel kapcsolatban súlyos hibákra derült fény.

Az általuk egyszerre végzett 500 tesztből 74 nem sikerült (túl kicsi volt a minta vagy kifolyt szállítás közben), ez azonban csak a mintavétel után több, mint egy héttel, postán beérkezett levelekben közölte az NNK.

Közben az egyik hibásan tesztelt lakó, aki az otthonban maradt koronavírusos tüneteket produkált, őt elkülönítették.

A hibásan elvégzett teszt is probléma, de az, hogy erről a tényről csak ennyivel később kapott értesítést az intézmény orvosa, az már súlyos, veszélyes mulasztás.

Továbbra is követelem, hogy az ország minden idősotthonának lakóit és dolgozóit teszteljék.

Azonnal és megbízható módon.

forrás. Gy. Németh Erzsébet, a DK főpolgármester-helyettese

 

Megsérült a tesztek egy része, amelyet az idősotthonból vettek le

„Ami a Pesti úton történt, annak következménye lesz” – mondta a miniszterelnök. Hát legyen is! Miután 200 saját maga által elvégzett teszt után a Fővárosi Önkormányzat végre rá tudta bírni az országos tisztifőorvost, hogy rendelje el a teljes körű koronavírusszűrést a Pesti Úti Idősek Otthonában, az Nemzeti Népegészségügyi Központ által végzett szűrésekkel kapcsolatban súlyos hibákra derült fény. Az általuk egyszerre végzett 500 tesztből 74 nem sikerült (túl kicsi volt a minta vagy kifolyt szállítás közben), ez azonban csak a mintavétel után több, mint egy héttel, postán beérkezett levelekben közölte az NNK. Közben az egyik hibásan tesztelt lakó, aki az otthonban maradt koronavírusos tüneteket produkált, őt elkülönítették. A hibásan elvégzett teszt is probléma, de az, hogy erről a tényről csak ennyivel később kapott értesítést az intézmény orvosa, az már súlyos, veszélyes mulasztás. Továbbra is követelem, hogy az ország minden idősotthonának lakóit és dolgozóit teszteljék. Azonnal és megbízható módon.

Gepostet von Budapest Városháza am Freitag, 17. April 2020