Győrfi Pál: Egyre leterheltebbek és egyre nagyobb a létszámhiány a mentőknél Magyarországon a COVID miatti drasztikus esetszám miatt!

Naponta 3800 és 4000 közötti koronavírussal összefüggő esetet látnak el a mentősök, akik egyre leterheltebbek a növekvő fertőzésszámok és a növekvő betegszámok miatt – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az OMSZ INFÓ legújabb adásában.

 

 

 

 

Mint mondta, a harmadik hullámhoz közelítő adatok még nincsenek, de folyamatosan növekszik a fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma is, ez pedig az Országos Mentőszolgálat számára is fokozza a terhelést.

Ezzel együtt a mintavételi megrendelések száma is megnövekedett napi nyolc-tízezerre.

A szakember szerint az oltottak körének bővítése jelenthet megoldást arra, hogy a negyedik hullám ne legyen olyan súlyos, mint a harmadik volt.

Az Országos Mentőszolgálat dolgozói felvették a védőoltást, most a harmadik oltás fontosságát hangsúlyozzuk számukra. Az OMSZ-dolgozók januárban az elsők között megkaphatták az oltást, azonban a szakértők szerint a védőoltások négy-öt hónap után veszítenek az erejükből, ezért nagyon fontos a harmadik oltás felvétele

– fejtette ki a szóvivő, aki arról is beszélt, hogy ugyanígy fontos lenne felkészülni az influenzajárványra is, hiszen a tavalyitól eltérően idén várható ez is, ám ez ellen is van védőoltás, ami elérhető a mentőszolgálatnál.

 

(via OMSZ)