Gyorsítani akart a MÁV, helyette rombolás lett belőle!

0

Az új, decembertől érvényes MÁV-menetrend nem sikerült valami utasbarátra, írja a Közlekedő tömeg blog.

„Értelmetlen rombolás lett az új vasúti menetrendből – szétverik a közlekedést Szeged, Kecskemét és Kiskunfélegyháza felé”

– kezdődik a poszt, amelyből kiderül, a Budapest-Szeged viszonylaton sokkal rosszabb lesz azoknak, akik nem Szegedről Budapest belvárosába közlekednek.

A MÁV gyorsítani akarta a vonatok menetidejét Szeged és a főváros között, ezért az óránként járó, de minden nagyobb állomáson megálló vonatok közül kettőt úgy állítana át, hogy azok csak a Nyugati pályaudvaron és Szegeden állnának meg.

Így viszont a Cegléden, Zuglóban, Kecskeméten, Kiskunfélegyházára utazók vonatai kénytelenek lesznek kivárni, amíg a gyorsvonat átzakatol az egyvágányos szakaszokon, azaz az utasok nagy részének nő majd a menetidő.

A blog egy ábrát is készített, mely intercity járatok lassultak le a két közvetlen járat miatt.

Mosóczi László államtitkár és csapata a teljes közlekedési szakma tiltakozása ellenére tönkretesz egy lassan 15 éve jól működő és az utasok által kedvelt menetrendet. Felszólítjuk Palkovics László ITM minisztert, hogy haladéktalanul állítsa le tervezett rombolást, és vonja le a személyi konzekvenciákat a minisztériumon belül!

kép. Közlekedő Tömeg blog.