Győztünk! Orbán Viktor fényezi a magyar klímapolitikát.

0

Nos Viktor!

2010-ben fideszes képviselői indítvány hatására gyakorlatilag betiltottátok a magyar geotermikus vagyon hasznosítását.

A napelemes rendszereken szemétdíj van. 2019-ben a Metár támogatási rendszert átalakítottátok, 2020-tól nincs támogatás, az erőművek egy fideszes bizottság elbírálása alá esnek!

A biomassza, biogáz rendszerek alkalmazása a szélenergiával együtt 2010 után be lett tiltva hazánkban. A vonatkozó európai stratégiát Magyarországon eltitkolják és célra adható európai támogatási pénzek elérhetetlenek.

A szelektív hulladékgyűjtés legnagyobb akadálya az állami hulladékkezelési monopólium létrehozása, emiatt a hazai hulladékkezelési fejlesztések és innovációk leálltak, elhaltak, kivételt a hazánkba importált szennyvíziszap képez, amit ellenben kezeletlenül tárolunk.

A nagyvállalatok ontják magukból a mérgeket, szennyezőanyagokat, de ezek szabályozása, kontrollja, ellenőrzése, és szankcionálása gyakorlatilag nem is létezik.

A panel és társas-házi energiakorszerűsítési programot a Fidesz leállította évekkel ezelőtt, később a Fundamentát is ellehetetlenítette, ami a piacon pótolta a hiányzó pályázati pénzeket.

Hazánkban nincs klímapolitika.

Juhász Zoli – Shepherd