Gyurcsány Ferenc: Borkai Zsolt élete mocskos!

0

“Borkai Zsolt élete mocskos. A mostani kampány egy realista és őszinte kampány, ami bemutatja ennek az irtózatos hatalomnak a valóságos természetét”

– mondta Gyurcsány Ferenc az ATV esti műsorában. A DK elnöke szerint a győri jelöltjük viselkedésében elegancia és méltóság volt megfigyelhető, mivel a botrány kirobbanása után nem követelte Borkai lemondását.

– Krug Emília: Most keményebben fogalmaz, mint néhány napja Dobrev Klára vagy akár a DK polgármester jelöltje. Mi indokolja ezt a váltást?

Gyurcsány Ferenc: Senki nem akarta elhinni, hogy ez igaz. Borkai köztiszteletben álló ember volt. A mi jelöltünk, Glázer Tímea, 15 éve ott van ebben a városban. Egyébként tisztelte Borkait.

Képzelje el, hogy ott van egy ikon, egy jónak tartott városvezető. Egy olimpiai bajnok. És elkezdi ezt látni… hogy a csudában viselkedjen első pillanatban, amikor egyébként tudja, hogy nem ő az esélyes? A győriek többsége Borkait támogatja. Nem akarja a választóit bántani. Csendben marad, kivár…

Aztán egyszer csak azt mondja, ha ez igaz, ez borzalom, és nyilván ez Klárára és Tímeára is igaz.

– Na, jó. De Glázer Tímea még ma is úgy nyilatkozott, hogy ő nem kéri Borkai lemondását, amit már Tarlós is megfogalmazott.

Nagyon nehéz helyzetben van ilyenkor egy politikus, hogy mit kell hasonló szituációban mondani.

– Egy ellenzéki politikus egy ilyen helyzetben?
Azt, hogy „mondjon le!”, Magyarországon először Torgyán József üvöltözte a kilencvenes évek közepén. Mára elkopott. Én ebben az ő eleganciáját, méltóságát láttam.
– A DK a legvehemensebb ellenzéki párt volt eddig. Ezt hirdette magáról.
De ez egy végtelenül bonyolult történet. Ez arról arról szól, hogy megváltoztathat mindent Magyarországon. Emlékezni fogunk erre a pillanatokra 10 év múlva is, mert szerintem a Fidesz Vaterloojának a kezdete. A szívükbe hatolt, mert minden, amit eddig mondtak és képviseltek: hazugság.