Gyurcsány Ferenc keményen kiosztotta G. Fodor Gábort!

0

Ajánlásokat fogalmazott meg a Századvég Alapítvány a Facebook “cenzúrája” ellen, azt szeretnék, ha a közösségi oldalra a hagyományos média szabályai vonatkoznának, és a nemzetállam területi hatálya és alkotmányos szabályai vonatkoznának rá.

Javaslatokat fogalmazott meg a kormányközeli Századvég Alapítvány a Facebook “cenzúrája” ellen. A közösségi oldalak cenzúrája morálisan védhetetlen, állítja a G. Fodor Gábor elnökölte Századvég, mivel “lábbal tiporja” a szólásszabadság elvét. Politikailag veszélyes, folytatja a Fidesz népszerűségének töretlenségét kimutató kutatása eredményét szmájlis e-mailben kiküldő szervezet, mivel tagadja a nemzeti szuverenitásokon alapuló törvények és szabályok érvényességét. Ezen túl pedig

megfosztja az embereket az igazság megismerésétől, mert annak teljes körű bemutatását és megismerését tilalom alá helyezi,

mutat rá az alapítvány.

Rámutat a Századvég arra is, Mark Zuckerberg a demokratikus elkötelezettségű kormányoktól azt várja, hogy globális szabályokat alkotva “őrködjenek” az egyéni online felhasználói élmény “biztonsága” felett. A Századvég szerint ha Mark Zuckerberg eléri, amit akar, a “Facebook-cenzúra szintet ugrik” és a nemzetek nem lesznek képesek védelmet nyújtani állampolgáraiknak, hogy élhessenek alkotmányosan biztosított szabadságjogaikkal. Kiemelték: a “nemzeteken a sor, hogy megvédjék a szabadságot”.

Ehhez nyolc pontban fogalmazták meg javaslataikat. Egyebek mellett azt szorgalmazzák, hogy minősítsék hagyományos tömegmédiának a közösségi médiát és ugyanúgy szabályozzák, mint a többi tartalomszolgáltatót. Emellett azt is javasolják, hogy terjesszék ki a közösségi média tevékenységi körére a nemzetállam területi hatályát és alkotmányos szabályait, továbbá, hogy keményebb jogi eszközökkel lépjenek fel a szólás- és véleményszabadság alkotmányos jogainak külső korlátozóival – az “önjelölt cenzorokkal” szemben.

Gyurcsány Ferenc DK elnök szerint csípi a Fidesz szemét, hogy a Facebookon tág határok között szabadon lehet írni, gúnyolódni, odaszúrni a hatalomnak. Amerikai tulajdonú szerveren, amerikai programon közösségeket szervezünk szabadon, anélkül, hogy a magyar kormány ezt ellenőrizhetné.
Azt akarják, hogy vonjuk magyar kormányzati ellenőrzés alá a Facebookot, ha azt magyarok használják. És nyilván ne lássunk az engedélyük nélkül külföldi bejegyzéseket, tartalmakat se.
Kár lenne cifrázni: ezek meghibbantak. De őrületük veszélyes. Mert látjuk, hogy nem tudnak leállni és egyre messzebbre mennek. Ami tegnap meg elképzelhetetlen volt, az mára megvalósult.
Szóval ne vegyük félvállról. Készüljünk a küzdelemre – írta a DK pártelnöke.

forrás. Gyurcsány Ferenc