Gyurcsány Ferenc keményen odaszúrt Orbánnak!

0

Mint várható volt, a Fidesz-kormány gazdaságvédelmi programja nem sokban tükrözi a Demokratikus Koalíció 20 pontból álló, 3000 milliárdos javaslatcsomagjátGyurcsány Ferenc ennek megfelelően értékelte Orbán Viktor hétfői bejelentéseit.

A kormányfő által bejelentett mai gazdasági csomag mentőöv helyett fullasztó hullámokat kínál. Menekülés helyett süllyedést. Legyen világos: a befagyott gazdaságban pótlólagos keresletet kell teremteni és újra kell szervezni a vállalati szférát. A kormányfő csomagja a nemzeti jövedelem 1,8 százalékával egyenlő pótlólagos keresletet teremt. Az eddig bejelentett intézkedésekkel együtt. Ez bizony halottnak a csók.Nem kezeli a munka nélkül maradt növekvő tömegek gondját, az elbocsátással fenyegetett százezrek reménytelenségét, a gyerekekkel otthon maradt szülők nyavalyáit, a kisvállalkozók félelmeit. A nyugdíjasok idén, amikor a leginkább kellene a segítség, egy fityinget sem kapnak. A kormányfő érzéketlen vagy tudatlan, esetleg cinikus szédelgő. Ebből nagy baj lesz. A kormányfő szociális, gazdasági válságnak engedett ma utat. Az Isten legyen hozzánk kegyes!

– írta a Facebookon.

Közben a Fidesz ugyancsak támadásba lendült, az új kommunikációs irányvonal szerint leginkább az egykori  MSZP-kormánnyal szemben határozza meg válságkezelő lépéseit, különösen a 13. havi nyugdíj bevezetését.

„Önök a válság idején elvették a 13. havi nyugdíjat, mi a válság idején visszaadjuk – ismételte el ma a parlamentben több kormánypárti képviselő is az üzenet, amelynek terjesztését a párt természetesen a közösségi médiában is megkönnyíti híveinek.