Gyurcsány Ferenc meglepetést ígér 2018-ra!

0

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szerint az ellenzéki pártok jövő tavasszal megnyerhetik a 106 egyéni választókerület többségét. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az InfoRádiónak azt mondta: pártja elérheti akár a 15 százalékos eredményt is a választás napján.

Átrendeződés zajlik az ellenzéki oldalon – véli Gyurcsány Ferenc, aki a kormányt illetően nem sok hitelt a kutatási adatoknak. Kiemelte, hogy Magyarországon hosszú előzménye van annak, hogy a legnagyobb pártot jelentősen túlmérik. „Minél inkább félni kell tőle, minél inkább uralja a közvéleményt” ez a politikai erő, ez annál inkább igaz. A volt miniszterelnök szerint a Fidesznek nincs több egyharmados támogatottságnál, a vele szemben állók jóval nagyobb táborral rendelkeznek. Úgy véli, a 106 választókerület többségét elveszítheti a jelenlegi kormány. „Abszolút optimista vagyok a választások tekintetében” – fogalmazott. Ha kellően bölcs a Fidesz, fenntartással kezeli a közvéleménykutatások eredményeit, többször esett abba a hibába, hogy hitt a számoknak. A 2002-es választást is nagy meglepetésére veszítette el Orbán Viktor pártja, hiszen jelentősen túlmérték a támogató bázisát – emlékeztet a Demokratikus Koalíció elnöke. Bár a közvéleménykutatások 10 százalékra becsülik a DK támogatottságát, a volt miniszterelnök szerint 12-13 százalék lehet a valós adat, de a választásokig a 15 százalékot is elérik.

„Nagy meglepetést fogunk okozni ezen a választáson”

– tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP erodálódik, bajban van, sőt a tábora további csökkenésére számít a DK-elnök. A Jobbik nem tud növekedni, hiszen a párt gyors irányváltása, politikai mérséklődése megosztja a szavazókat. A legtöbbet a Demokratikus Koalíció profitált az utóbbi időszakban, felmenő ágban vannak. Egy keveset profitált az LMP is.

 

(Infórádió)