Gyurcsány Ferenc: Orbán miatt került hatalmas bajba az ország!

0

Ma tartották az Európai Parlamentben azt a vitát, mely a magyar kormány koronavírus-járvány elleni védekezés során hozott intézkedéseiről szólt. A vitára Orbán Viktor is meghívást kapott az Európai Parlament elnökétől, hogy megvédhesse az álláspontját, azonban a magyar kormányfő egyéb teendőire hivatkozva nem ment el.

Talán Orbán ráérzett, hogy mekkora a baj, és ezért maradt távol, de természetesen, amit az Európai Parlamentben mondtak, nem maradt a négy fal között.

Az eseményről Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke azt írta:

 

“Hát jött a koki meg a saller. Csőstül. Nem mi adtuk, hanem az Orbán-kormány kapta az Európai Parlamentben.”
Facebook posztjában hozzátette továbbá, hogy “ahol nincs demokrácia, ahol nincs jogállam, ahol nem becsülik az emberi jogokat, ahol a kormány a vírushelyzetet saját hatalmának építésére szolgálja,
oda nem mehet európai pénz.
Ezt mondták a képviselők. Márpedig Magyarország ilyen hely lett Orbán kormányzása alatt. És ezt mondták a néppárti képviselők is. Ezt mondta a Bizottság képviselője is. Volt itt hadd el hadd.
Orbán tudta, hogy ez lesz. Ezért nem ment oda.
Így vallott szégyent a kormány, így veszítette el Európa támogatását, mi meg így mondhatunk búcsút egy rakás európai pénznek.
Ő mulat, mi meg fizetjük a számlát.
De már nem sokáig.”

 

– zárta sorait Gyurcsány.

Gyurcsány bejegyzése szerint pedig bekövetkezett amitől mindenki tartott, megvonhatják az uniós támogatásokat Magyarországtól. Orbánnak köszönhetően rengeteg pénztől eshet el az ország, beruházások és fejlesztések maradhatnak el, aminek a legnagyobb károsultjai az átlag magyar állampolgárok lesznek!

 

Hát jött a koki meg a saller. Csőstül. Nem mi adtuk, hanem az Orbán-kormány kapta az Európai Parlamentben. Ahol nincs…

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Donnerstag, 14. Mai 2020