Gyurcsány Ferenc pert nyert a fideszes szennymédia ellen

A bíróság szerint nem folytatott összeesküvést Gyurcsány Ferenc, ahogy azt a KESMA lapja állította a színművészetis tüntetések kapcsán megjelent írásában.

Megnyerte minden idők egyik legszürreálisabb sajtóperét első fokon a Demokratikus Koalíció elnöke az Origo ellen. A kormányközeli hírportál korábban a Színművészeti Egyetem ügyével kapcsolatban azt állította, hogy Gyurcsány FerencKarácsony Gergely és Alföldi Róbert úgymond „titkos tárgyalásokat” folytattak, ők lázították a színművészetis hallgatókat, és ők állnak az SZFE-s tüntetések mögött is.

Fővárosi Törvényszék ítélete szerint az Origónak helyreigazítást kell közzétennie, valamint közölniük kell, hogy hazudtak Gyurcsány Ferencről és az általuk emlegetett titkos találkozó meg sem történt.

A Demokratikus Koalíció szerint „sok mindent elárul a jelenlegi rezsimről, hogy a kormányszócsőként funkcionáló híroldalak ilyen nevetséges állításokkal próbálják felkelteni az olvasók figyelmét.”

A DK sajtóirodája hozzátette:

 

„Világméretű összeesküvéseket egyébként a rettegő diktátorok szoktak vizionálni, de így legalább világosan látszik, hogy mennyire komolyan vehetőek ezek a propagandalapok, amik Orbánék hazugságait gyártják és terjesztik.”

 

Az Origo 2018-ban és 2019-ben egyaránt a legtöbb sajtópert elvesztő médium volt, a Fővárosi Törvényszék adatai szerint.

2020-ban is sokat tettek már azért, hogy a leghazudósabb médiumok toplistájába felkerülhessenek.