Gyurcsány Ferenc rendkívüli felhívása!

0

Kedves Barátom!

Ezekben az időkben egy ellenzéki pártnak alapvetően az a feladata, hogy egyrészt a hatalom ellenőrzésével, másrészt szakmai javaslatokkal segítse a járvány elleni védekezést és a válság kezelését. A DK ebben élen jár, felelős ellenzéki pártként már több, mint 60 konkrét intézkedésre tettünk javaslatot a kormánynak. Amikor viszont akkora a baj, mint most, akkor itt nem érhetnek véget a feladataink. Ilyenkor minden segítségre, minden adományra, minden erőfeszítésre szükség van. A DK ezekkel sem maradt adós, az elmúlt napokban és hetekben – a teljesség igénye nélkül – ezeket tettük:
– FFP3-as részecskeszűrő maszkokat, sebészi maszkokat, kávét, üdítőt és élelmiszert adományoztunk a Szent László Kórház dolgozóinak, amit Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője és az EP alelnöke adott át.
– A DK-sok felajánlásaiból tartós élelmiszereket és informatikai eszközöket vásároltunk, amelyeket az Oltalom Karitatív Egyesülettel együttműködésben juttatunk el a rászorulóknak. A tegnapi napon már 80 laptopot vittünk az Oltalomhoz, amelyek azokhoz a gyerekekhez kerülnek, akik számítógép híján eddig nem tudtak részt venni a távoktatásban.
– 4 mosó- és szárítógépet, valamint 4 érintésmentes lázmérőt adományoztunk a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének.
– Horváth Zsolt, a DK zuglói alpolgármestere ételt adományozott a Bethesda kórház dolgozóinak.
– Dr. Oláh Lajos országgyűlési képviselőnk egy mosógépet és egy szárítógépet ajándékozott a Péterfy Sándor utcai kórháznak.
– Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes maszkokat és védőfelszereléseket osztott a fővárosi idősotthonokban és hajléktalanszállókon, valamint a budapesti Vöröskeresztnek és az Oltalom Karitatív Egyesületnek.
– Dr. László Imre, Újbuda DK-s polgármestere a kerületében megszervezte többek közt az egészségügyi dolgozók gyermekeinek felügyeletét.
– Szaniszló Sándor 18. kerületi DK-s polgármester 10 új szállítóautót szerzett a kerületében élő idősek ellátására, és folyamatosan gondoskodik az utcák és közterek fertőtlenítéséről. Emellett a kerület lakóinak az önkormányzat a városgazda varrodájával készíttet ingyenes védőmaszkokat.
– Niedermüller Péter, a DK erzsébetvárosi polgármestere 30 ezer maszk megvételéről döntött a kerület lakói számára.
– Kiss László, a DK III. kerületi polgármestere a kerület szociális dolgozóinak is biztosított megfelelő védőfelszerelést és fertőtlenítő eszközöket.
– Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület DK-s polgármestere kerületében az önkormányzat dolgozóival megszervezte az idősek és rászorulók veszélyhelyzeti ellátását.
– Ráczné Földi Judit székesfehérvári önkormányzati képviselőnk, Varju László, angyalföldi országgyűlési képviselőnk és Varga Zoltán, debreceni országgyűlési képviselőnk – mindannyian a DK elnökségi tagjai – személyesen segítenek településük és kerületük idős lakóinak gyógyszerbeszerzéssel és élelmiszervásárlással.
– Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa és Falus Ferenc volt tisztifőorvos hetente kétszer online fogadóórát tartanak a Facebookon a vírushelyzetről és a megelőzéssel kapcsolatos tudnivalókról.
📷Nem rövid és bizonyosan nem teljes a lista, de csinálni kell, mert most minden segítségre szükség van. Ha Te is szeretnél segíteni, ne feledd, hogy nem ért véget a DK és az Oltalom Karitatív Egyesület közös gyűjtése, továbbra is tudsz pénzadományt küldeni az alábbi számlaszámra, amiből tartós élelmiszert vagy informatikai eszközöket juttatunk a rászorulóknak:
K&H Bank
10400171-50526590-49821888

Tesszük a dolgunk, kérlek tedd meg Te is, amit csak tudsz, vigyázz magadra és szeretteidre!
Barátsággal,

📷
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

 

Kedves Barátom!Ezekben az időkben egy ellenzéki pártnak alapvetően az a feladata, hogy egyrészt a hatalom…

Gepostet von Sztáronszky Ferenc am Freitag, 3. April 2020