Gyurcsány Ferenc: több száz sebből vérzik ez a csomag!

0

Kedves Barátom!
Hosszan tudnám ecsetelni, hány sebből vérzik az a csomag, aminek a kormány a hangzatos “gazdaságvédelmi akcióterv” nevet adta, csak épp a gazdaságunkat nem fogja megvédeni a válságtól. Mégis, az egyik legfelháborítóbb lépésnek azt tartom, hogy a nyugdíjasok egyetlen forint segítséget sem kapnak idén, a válság kellős közepén. Ez az igazság, amit a napokban bejelentett csomag a nyugdíjasok számára tartalmaz a járvány és a veszélyhelyzet idejére, az pontosan nulla forint.
📷Tudjuk és látjuk, hogy a kijárási korlátozás és a gyenge forint miatt elszabaduló élelmiszerárak plusz terheket tesznek az idősekre is. Nem elég, hogy az egyetlen biztonságos bevásárlási mód, az internetes rendelés plusz pénzbe kerül, hétről-hétre érkeznek a hírek a nyerészkedő kereskedők által megemelt élelmiszerárakról is – elég csak a Lehel téri csirkemell példájára gondolni kilónként közel háromezer forintért. Ilyen helyzetben nem lehet azt mondani életüket végigdolgozott időseknek, hogy majd jövőre segítek. Ilyen nincs, ha ég a ház, akkor nem vigasz, hogy majd jövőre kijön a tűzoltó.
📷A DK éppen ezért javasolta azt a kormánynak, hogy adjon a nyugdíjasoknak azonnali nyugdíjpótlékot. Most van baj, most kell segíteni! Ezért javasoltuk a rezsimoratórium bevezetését is, hogy a veszélyhelyzet alatt senkinek ne kelljen rezsit fizetnie, és lehetne még sorolni. Csalódott vagyok, mert azt látom, hogy a kormány elengedte az idősek kezét, éppen azokét, akiktől ezt az országot kaptuk. Mi nagyon mást tennénk ebben a helyzetben.

Barátsággal,
📷
Gyurcsány Ferenc
pártelnök