Ha azt gondolod, hogy egy fecske nem csinál nyarat, tévedsz!

0

“A lány a világraszóló hírnevét azzal alapozta meg, hogy 2018 augusztusában egymaga elkezdett a svéd parlament épülete előtt tüntetni. 16 hónappal később már a világ vezetőihez beszélt az ENSZ-csúcson, találkozott a pápával, felbosszantotta Donald Trumpot, és 4 millió embert inspirált arra, hogy csatlakozzon a szeptemberi huszadiki globális klímasztrájkhoz, ami az eddigi legnagyobb ilyen témájú megmozdulás volt a világon.”

A tinédzser környezetvédelmi aktivista, Greta Thunberg lett a Time magazinban az Év embere.

A Time Thunberg megválasztását azzal indokolja, hogy a lány képes volt megfújni a riadókürtöt, hogy figyelmeztessen, mennyire kihasználja az emberiség az egyetlen lakóhelyét, a bolygót. Kiemelték, hogy egységes hangot tudott megszólaltatni, mely összekötötte az embereket, függetlenül a lakóhelyüktől vagy a hátterüktől. “Megmutatta, milyen lehet az, amikor majd egy új generáció veszi át a vezetést.” – írja a Time.

A lány a világraszóló hírnevét azzal alapozta meg, hogy 2018 augusztusában egymaga elkezdett a svéd parlament épülete előtt tüntetni. 16 hónappal később már a világ vezetőihez beszélt az ENSZ-csúcson, találkozott a pápával, felbosszantotta Donald Trumpot, és 4 millió embert inspirált arra, hogy csatlakozzon a szeptemberi huszadiki globális klímasztrájkhoz, ami az eddigi legnagyobb ilyen témájú megmozdulás volt a világon. A klímasztrájk kifejezés egyébként olyan felkapott lett, hogy a Collins Dictionary az év szavának választotta.

Time: Greta Thunberg az év embere