Ha kizárják az országot az EU-ból akkor összeroppan Magyarország és államcsőd lesz!

0

Mintmár mi is beszámoltunk róla, hogy unióból való kizárással fenyegette meg az EPP Magyarországot az Erdogannak nyújtott támogatásért – írta vasárnap este a focus.de című német hetilap online kiadásában a szíriai eseményekről szóló percről-percre beszámolójában.

„Magyarországnak döntenie kell: az EU teljes jogú tagja akar-e lenni, és nem csak a pénzügyi támogatást akarja kapni. de ha valós tagállam akar lenni, akkor elő is kell segítenie, hogy az EU erős legyen”.

Ezt Johann Wadephul (CDU), az EPP frakció alelnöke mondta a ZDF német közszolgálati „Berlin direkt” című műsorában. Hozzátette: már jó ideje tétlenül néztek, és most annak érdekben kívánnak nyomást gyakorolni,

„hogy Magyarország világos álláspontra helyezkedjen, és a csapatban játsszon, különben dönteni kell majd, hogy egyszer távozhat is az EU-ból”.

A jelentésben megemlítik, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter kedden, Bakuban az MTI szerint azt mondta:

„Magyarország érdekében áll, hogy Ankara a migrációs kérdést Szíria, és ne Európa felé oldja meg, és ezért Magyarország támogatja az Észak-Szíriában létrehozandó ütköző övezetre irányuló török terveket.”

Minden más uniós tagállam határozottan elutasítja ezt a tervet.

„Magyarország és Törökország között nem állnak fenn kulturális és nyelvi kapcsolatok, de Magyarországon ultra-jobboldali ideológusok már a XIX. század óta azon vannak, hogy – tudományosan nem bizonyítható – rokonságot konstruáljanak a türk népekkel. Orbán Viktor miniszterelnök ezen kívül baráti kapcsolatokat ápol Recep Tayipp Erdogan török elnökkel”

– tette hozzá a jelentés.

Via: focus.de