Ha nagy a hideg, mindenki egy ágyon alszik.

0
A négytagú Bogdán család tavaly a családi pótlékkal együtt havi 128 ezer forintból élt. Ha nagy a hideg, mindenki egy ágyon alszik. így volt ez ezen a télen is.

A Fidesz intézkedései a gazdagoknak, a jobb módúaknak kedveztek, a szegények még szegényebbek lettek

Egy hazug, korrupt világban élünk. Azok, akik tehetnének a szegénység, az éhezés csökkentéséért nem tesznek semmit. A Fidesz az előző időszak – messze nem tökéletes – szociális rendszerét leépítette. Az elesettek a kormánytól nem számíthatnak támogatásra. Orbánék eddigi intézkedései a gazdagoknak, a jobb módúaknak kedveztek, a szegények még szegényebbek lettek.

Szerintük a családi jövedelemadózással soha nem látott mértékben támogatták a családokat. Ez egy ordas hazugság. A tehetősek zsebébe tettek még százezreket, a kiskeresetűek, a közmunkások, a 22 800 forintos segélyből “élő” milliók helyzete egy jottányit sem javult. Számukra valódi segítséget, a családi pótlék–melynek összege 2008-óta változatlan–emelése jelenthetne némi segítséget.

A szakértők szerint a több mint tíz év alatt a családi pótlék vásárlóértéke, 30 százalékkal csökkent. Ma a gyermekeknek több mint a harmada születik nyomorba, és a jelenlegi iskolarendszerben arra vannak ítélve, hogy ne is emelkedjenek ki innét: a semmittevés, a bűnözés, az önpusztítás áll előttük, legfeljebb közmunkások lehetnek.

Budácsik Lajos/facebook