Ha Rákosi elvtárs élne, sírva könyörögne nálad egy párttagkönyvet.

0

Látom haver, jó napod volt!
A szél sem fújt, a démonaid sem bántottak, a kezed sem remegett annyira, hogy könyékig le kelljen tolni a zsebedbe.
Jól mutatott az a két ezrednyi karhatalmista is, ami a te seggedet volt hivatott védeni. Jó, jó! Nem akarlak én cinkelni! Kellenek a fiúk, persze, hogy kellenek. A te helyedben én sem nagyon bíznék a tömegben. Meg a golyóálló mellényben sem. A fene tudja, mi van, ha valami kínai kacat?
Az külön tetszett, hogy tökre belőtték a szószéked méretét. Néha egész jól kilátszottál mögüle.
A tömeg! Hát le a kalappal! Pöpec kis társaság volt. Elől a napfürdőző vidéki nyugdíjas-klubok, mögöttük meg az unatkozó Fidesz-alkalmazottak. Szerintem ritka jól sikerült a szervezés. Mondjuk azt majd legközelebb rágjátok a kocsiparancsnokok szájába, akik vidékről felhozták azt az ötszáz buszt, mondják meg Sári néniéknek, hogy nem edénybemutatóra jönnek, mert a társaság fele elég csalódott képet vágott, hogy nincs tupperware ajándék. A két, ingyen téliszalámis-szecsó hatalmas ötlet. Beetetésnek is kitűnő, meg ezzel ellesznek március 15-ig gond nélkül.

Azért ne mondja nekem senki, hogy a lenyugvó napnak nincs ereje! Nagyon szép beszédet mondtál! Komolyan. Talán arra figyelj legközelebb, hogy indulás előtt még két bogyót tolj be az arcba, mert így elég üvöltözős-müezzinesre sikeredett a produkció. Az külön szuper, hogy röhögés nélkül tudtad mondani, hogy kommunista! Hát öcsém, ha valaki kommunista, azok ti vagytok! Ha Rákosi elvtárs élne, sírva könyörögne nálad egy párttagkönyvet.

A szabadságról szerintem legközelebb meg ne beszélj. Azok, akiket eléd hajtottak Kubatovék, azok nem értik. A szervilis, kétrét görnyedő, térdelő, nyelvlógató lakájaid pedig rég aprópénzre váltották.

Ja! A hősös dumád nekem nagyon bejött. Ahogy a nép még teljesen reménytelen helyzetben is öntudatra tud ébredni! Az hátborzongatóan plasztikus tudott lenni! Azért én ezt sem erőltetném a helyedbe, mert ha valaki ezt a hősös-szabadságos hazug dumádat komolyan veszi, akkor vasvillával fognak végigkergetni egészen Moszkváig, vagy Alsó-Türkföldig. Jobb esetben! Mert a másik, a lámpavasas opció még ennél is kényelmetlenebb.

Hm.. Azért szerintem fogynod kéne, mert a futást így nem fogod bírni. Rövidesen nagy szükséged lesz a kondira!

Facebook/Varga Zoltán
[xyz-ihs snippet=”olkt”]