Ha sokan mondják, a valótlanság is valósággá válhat tömegek fejében…

Nem szeretném, ha bárki is kárörvendő lenne ennek láttán. Emberek szenvedésének nem örülünk. Pont.
Tudom, hogy néha nehéz nem azt kívánni, hogy ha valaki ostobaságokat beszél, sőt, ezzel másokat is veszélyeztet, akkor ne kapja meg azt, “ami jár”.
De azért ez mégiscsak egy veszélyes betegség… A fene se kívánja se Gödénynek, se Pócsnak, se Lenkeinek, se senkinek, hogy találkozzon vele. Pláne nem olyannak, akit aztán súlyosan érinthet.
De azért elgondolkodhatnánk egy pillanatra. Azok is elgondolkodhatnának, akik azt a Vajna Tímeát kommentelik félelemkeltő hazugnak, aki kevesebb, mint egy hónapja még arról posztolt, hogy a maszk semmit sem ér. Elgondolkodhatnának, hogy vajon biztosan hazudik-e.
És elgondolkodhatna mindenki, aki ostobaságokat terjeszt, hogy az oltásellenességbe, a víruskamuzásba és hasonlókba bizony bele lehet halni.
Mert lehet, hogy nem te fogsz – ahogy a nemzet Víg Özvegyét se látom – az SZTK-ban sorban ülni, de egy tizenezres megosztással rendelkező álhír bizony belekerülhet mások, kevésbé szerencsések életébe.
És ha te magad meg is érdemelnéd, hogy megkapd a saját ostobaságod büntetését – mégha nem is kívánom ezt senkinek -, más már nem érdemli meg, hogy miattad kerüljön intenzívre.
Szóval szerintem érdemes lehet egy pillanatra végiggondolni, mielőtt megosztasz valamit… Neked lehet, csak egy gombnyomás, de másoknak megerősítés, lökés, hogy tovább menjenek abba az irányba, amit egy-egy megosztás képvisel.
Hányszor láttuk már: ha sokan mondják, a valótlanság is valósággá válhat tömegek fejében…
És vigyázz! Ne akard kihúzni magad alóla: miután megnyomtad a gombot, felelősséged lesz a továbbadott információk, hírek és impulzusok másokat érő következményeiért!

Ágoston László