Hadháty Ákos : “örömteli állapot”

Dr Tiba István fideszes képviselő posztja szerint “örömteli állapotban” volt. Idióta vigyorral az arcán könyöradományként krumplit osztott, hogy szép kampányfotók készüljenek mások nyomorából. Ráadásul “természetesen” nem saját zsebéből adakozik, hanem saját bevallása szerint a 85ezer forinttal kifizetett szerencsétlen közmunkások által megtermelt pénzből vett krumplit osztja ki.
A poszt, a képek gusztustalansága aligha kétséges jóérzésű és elfogulatlan honfitársaink számára, de azért tegyünk még hozzá néhány mondatot.
Ha Tiba doktor igazán akarna tenni a mélyszegénységben élőkért, akkor több lehetősége lenne krumplis kampányfotók készítésénél. Pl:
– tehetne az ellen, hogy járásonként milliárdokat lopnak el a legszegényebbek felzárkóztatására szánt EU-s programokból
-tehetne a felnőttképzésre szánt sok tízmilliárd EU-s támogatás szétlopása ellen
– szólhatna a főnökének, hogy a rokkantnyugdíjak “felülvizsgálatával” hány embert löktek az addiginál is nagyobb nyomorba, hogy az otthonápolási díjak mennyire nevetségesen alacsonyak, hogy egy ilyen kis pici faluban, közel a nyugdíjhoz milyen nehéz munkát találni. Egyáltalán: szólhatna a Fideszben, hogy a királyi vár, a stadionok, kelebiai kínai vasút, saját zsebük megtömése stb helyett lehetne a szociális hálóra, emberek továbbképzésére, egészségére is költeni.