Hadházy Ákos: A Koronavírus pánik tönkreteheti Magyarországot.

A gazdasági mutatók így is elég gyengék.

0

400 MILLIÁRD = 400 EZER X 1 MILLIÓ !!! A tegnapi nap örömteli fordulata, hogy Orbán az emberek hatásos nyomásgyakorlásának meghajolva megváltoztatta a reggel még büszkén vallott ostoba és életveszélyes véleményét. Nyilvánvaló azonban, hogy a felelőtlen kormány ezen kívül szinte mindent elrontott, amit elronthatott, teszteket alig végez, védőfelszerelése még az egészségügyi dolgozóknak sincs elég, lélegeztetőgépeket dupla áron vásárolt, a propagandagépezetet nem használja a tájékoztatásra, a járványvédelmi hatóságot – ÁNTSZ – már régen szétverte stb., stb.) így sajnos a járványnak egészen biztos lesznek komoly gazdasági, anyagi vesztesei. Kisvállalkozók és munkavállalók nézhetnek súlyos gondok elé.
Erre egyrészt a kormánynak fel kell készülni (nem úgy, mint az egészségügyi intézkedéseknél), másrészt Orbánnak le kell mondania egy álmáról és le kell mondania az agymosó gépezetéről. A 150 milliárdra tervezett atlétikai VB lemondásával, a három évre tervezett 150 milliárdos kormányzati propagandaszerződés felmondásával és a köztévé éves 100 milliárdos költségvetésének felezésével 400 milliárd forint spórolható meg úgy, hogy ez csak egyetlen embernek fog fájni, a miniszterelnöknek. (És akkor még nem beszéltem arról, hogy ha felhagynának a lopással, évi 800 milliárdot spórolhatna az állam, ugye…)
De ezzel minimum 400 ezer kisvállalkozásnak és munkavállalónak segíthet érdemben. Tegnap reggel Orbán hazug érve az iskolabezárás ellen annak gazdasági hatása volt. Nyilvánvalóan lesznek ilyen hatások. De egyedül Orbánon múlik, hogy ezt kikkel fizetteti meg!