Hadházy Ákos elmondja miért nem szabad korlátlan hatalmat adni Orbánnak

0

Hétfőn Orbán a járványügyi veszélyhelyzet ürügyén KORLÁTLAN HATALMAT KÉR KORÁTLAN IDEIG.

A javaslat szerint ő dönti el, hogy meddig tart a vészhelyzet. Ez idő alatt nem kell a törvényeket betartania, rendeletekkel kormányozhat, illetve NEM LEHET VÁLASZTÁST VAGY NÉPSZAVAZÁST TARTANI.
Orbán retteg, hiszen tudja, hogy mindent elrontottak, amit el lehet rontani.

A legnagyobb bűnük, hogy a helyzet súlyosságát a legutóbbi időkig elhazudták (Gulyás Gergely még tegnap is azt nyilatkozta, hogy 65 év alatt semmi gond, nyugodtan fertőzzük egymást!), de alig teszteltek, alig van maszk és a kormány hezitál a komolyabb megelőző intézkedések meghozatalával. Az az Orbán kér korlátlan felhatalmazást, aki múlt pénteken még azzal fenyegetett, hogy nem ad fizetést a tanároknak, ha bezárná az iskolákat… Bűnös módon még mindig halogatja a szükséges szigorításokat, pedig azokat hétfőn ugyanúgy átvihetné a parlamenten sürgősséggel, vagy a hitelmoratóriumot is azonnal törvénybe iktathatná. És persze foglalkozhatna maszkok beszerzésével, ahogyan a csehek teszik.
De a hétfői tervezet nem a járványvédelmet szolgálja, hanem az alkotmányos puccsot. A járványra hivatkozva korlátlan ideig megszünteti a demokrácia látszatát is. Kicsiben ez már lezajlott Szekszárdon amúgy: Mi szekszárdiak nagyon jól tudjuk, hogy a Fidesznek mit jelent a vészhelyzet. A képen szereplő Ács Rezső polgármester a vészhelyzet kihirdetése után néhány nappal egy személyben elfogadta a város költségvetését, visszavette az éppen tőle függetlenné vált, eddig propagandalapként működő városi újságot és visszavette maga mellé a sleppjét
Mindazonáltal súlyos helyzetben természetesen lehet helye a rendeleti kormányzásnak, DE CSAK KORLÁTOZOTT IDEIG. (Ha nem akar határidőt, az leleplezi a valódi szándékait, de azt is jelentheti, hogy nem bízik abban, hogy belátható idő alatt meg tudná fékezni a járványt). Tudtommal az ellenzéki pártok jelezték az egyeztetéseken, hogy korlátozott néhány hónapig hajlandóak lennének megszavazni a tervezetet. Ez elfogadható lenne, én is megszavaznám. A tervezet mostani formája azonban: alkotmányos puccs. Az igaz, hogy a fideszes képviselők eddig is csak dísznek és gombnyomó gépnek voltak ott. De a kormánynak most már papírja lesz erről és arról is, hogy választások csak akkor lesznek, ha ő megengedi.

Hétfőn Orbán a járványügyi veszélyhelyzet ürügyén KORLÁTLAN HATALMAT KÉR KORÁTLAN IDEIG. A javaslat szerint ő dönti el,…

Gepostet von Hadházy Ákos am Samstag, 21. März 2020