Hadházy Ákos: Hányan haltak meg az oltás beadása után Magyarországon?

Müller Cecília tisztifőorvos és Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti Intézet vezetője TITKOLJA, hogy az egyes VAKCINÁK BEADÁSA UTÁN HÁNYAN KERÜLTEK KÓRHÁZBA. A két köztisztviselő ismét SZÓRÓL SZÓRA UGYANÚGY TAGADTA MEG A VÁLASZT újabb kérdésemre. Müller már egy hete TALÁLT EGY JOBB SZÖVEGET (akkor még nem vakcinánkénti bontásban, hanem összesítve kérdeztem): egyszerűen megtagadja a válaszadást és a miniszterhez küld (aki pedig majd szintén nem válaszol, mint legutóbb Pintér tette). A négyzetre emelt cinizmussal most az OGYÉI vezetője is ÁTVETTE MÜLLER SZÖVEGÉT, nem is tagadva, hogy a propagandának alárendelt bábok szerepét játssza el a két intézményvezető.
Miután a kínai járványügyi igazgató (az ottani „müllercecília”) beismerte, hogy a vakcinájuk nem eléggé hatékony, különösen fontos lenne, hogy a magyar kormány tegye közzé vakcina típusonként, hogy hányan betegedtek illetve haltak meg az oltottak közül. Ha nincsen probléma, akkor gyalázatos, hogy nem nyugtatja meg a sok százezer keleti vakcinával beoltott idős honfitársunkat a pontos számok közlésével. Ha pedig gond van, akkor gyalázatos, hogy nem teszi közzé az adatokat és nem kiabálja, hogy a beoltottak is nagyon vigyázzanak magukra, amíg nem találunk ki valamit (például adunk be egy harmadik oltást).
Az adatokra egyébként elsősorban nem azért vagyok kíváncsi, hogy az egyes vakcinák hatékonysága összehasonlítható legyen. Hanem azért, hogy lássuk, hogy a bűnösen pancser módon megszervezett, az oltópontokon sokszor a minimális járványvédelmi feltételeket sem biztosító körülményeknek mekkora hatásuk volt, azaz mennyien fertőződhettek az oltópontokon. Erre abból lehet következtetni, ha a vakcinák hatékonysága nálunk elmarad az elvárttól, ha több a súlyos eset, mint azokban az országokban, ahol megoldották a biztonságos oltópontok kialakítását. Ha így van, akkor követelni kell, hogy a rendszert addig visszafogja a kormány, amíg mindenhol nem tud biztonságos, tágas, nagy légterű, jól szervezett oltópontokat kialakítani.
Természetesen biztatok mindenkit, hogy oltassa be magát, de amíg a kínai vakcinákról nem bizonyosodik be, hogy mennyire hatékony, különösen szigorúan tartsa be az eddigi óvintézkedéseket. A kormány viszont kirívóan oltásellenesen viselkedik, mert az aljas és szemtelen titkolózásával csak bizalmatlanságot kelt az emberekben.
Pedig a valóban hatékony oltás rövid távon az EGYIK, hosszabb távon pedig az egyetlen és legfontosabb fegyver az intézkedések között. Romániában egyébként minden további nélkül elmondják, hogy hány oltás volt sikertelen, igaz, ott nem csinál politikát a kormány a tudományos evidenciák nélkül engedélyezett keleti vakcinákból.
A két köztisztviselő ezzel egyébként törvényt szeg és hivatali visszaélést követ el, az országgyűlésről szóló törvény 98.§ szerint az állami intézmények vezetői kötelesek tájékoztatni a képviselőket.

 

Forrás. Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő.