Hadházy Ákos: Ismét Gyulán jártam!

0

Nem szeretem, ha elvarratlanul maradnak dolgok, ezért szerdán ismét elautóztam Gyulára, Kolysza Zoltán rendőrkapitány úrhoz, hogy megpróbáljam az utóbbi hetek egyik legrondább ügyének néhány fontos körülményét tisztázni. Mivel múlt pénteken az általam kért időpontban nem fogadott, az általa megadott időpontban mentem. Ezek voltak a kérdések és a válaszok (múlt pénteken még nem tudtuk, azóta kiderült, hogy a fideszes polgármester volt a feljelentő).
– Ki adta ki a parancsot a házkutatásra és a rabosításra? A kapitány úr saját maga. Hangsúlyozta, hogy minden felelősség csak őt terheli a történtekért.
– Hány rendőr vett részt az intézkedésben és miért annyi? Öt rendőr, ebből kettő intézkedett/házkutatást végzett, egy jegyzőkönyvezett, kettő pedig azért kellett, hogy előállítsa/beszállítsa Csóka-Szűcs Jánost.
– Miért 6:30-kor kezdődött az akció? Erre több választ kaptam: 1) nyomozástaktikai okokból 2) hogy biztosan otthon legyen, akit keresnek 3) minden törvényes volt.
– Miért nem szállították haza a rabosítás végén a mozgásában korlátozott gyanúsítottat? Felajánlották, hogy telefonálhat a feleségének, hogy jöjjön érte (csakhogy a nőnek nincs jogosítványa).
– Miért kellett az intézkedésről képeket kitenni a police.hu oldalra és ki döntött erről? Szoktak képeket készíteni az elfogásokról és azt továbbküldi a kapitányság sajtósa. A fotók készítéséről a rendőrkapitány döntött, közzétételéről a police.hu szerkesztője.

 

Nem szeretem, ha elvarratlanul maradnak dolgok, ezért szerdán ismét elautóztam Gyulára, Kolysza Zoltán rendőrkapitány…

Posted by Hadházy Ákos on Friday, May 22, 2020