Hadházy Ákos ismét tényeket közölt

Ha Ön nem néz ilyeneket, tájékoztatom, hogy a propagandamédia napok óta ódákat zeng arról, hogy nálunk a járvány alatt kevésbé csökkentek az átlagbérek, mint az európai országok átlagában.

Néhány megjegyzés azért:

1) A „kisebb” csökkenés nálunk úgy jött ki, hogy a legszegényebbek jövedelme 4 százalékkal, a közepes jövedelműeké kettővel, a leggazdagabbaké csak 1 százalékkal csökkent. https://444.hu/2021/01/10/a-legrosszabbul-keresok-jovedelme-csokkent-a-leginkabb-a-jarvany-hatasara-magyarorszagon
2) Az európai átlagbér (ahonnan most 5,2 százalékkal csökkentek átlagban) éves szinten 9 millió forint. A magyar nem annyi, pláne nem a legszegényebbek esetén. Azzal dicsekedni, hogy ebből csak 4 százalékot vesztettek, gyomorforgató!
3) A forint értéke huss, vesztett 10 százalékot, ezt is érdemes lenne figyelembe venni. 2004-ben még Orbán Viktor is úgy vélekedett, hogy a forint gyengülése azt jelenti, tulajdonképpen „ellopják a pénzt az emberek zsebéből”, mivel gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban. Orbán akkor még úgy vélte: a gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/orban_gyenge_forintot_csak_gyenge_emberek_akarhatnak.47441.html
4) Az adatokat ugyan az Eurostat állítja össze, de ha ők az adatokat a Központi Statisztikai Hivataltól kapják, akkor nem vennék mérget még a fenti „fényes” sikereinkre sem.