Hadházy Ákos :”Lerágott csont a Lackner-ügy”

0

🍽 “Lerágott csont a Lackner-ügy” – mondta Fekete László, a 19. kerületi Költségvetési Bizottság elnöke a legutóbb testületi ülésen. Én nem így gondolom. Egy ellenzéki politikusnak különös gonddal kell utánajárnia a Lackner-videókon elhangzott súlyos vádaknak. Ha ugyanis a volt szocialista képviselő által elmondottaknak csak a tizede igaz és ennek Lackner kilépésén kívül semmilyen következménye nem lenne, az a tisztességes ellenzéki politikusok MINDEN eddigi munkáját tönkreteszi. A kormánypropaganda gépezet ugyanis két dolgot böfög vissza a Fidesz naponta kibukó mocskaira válaszul: a) bevándorláspártisorosbérencmesterkedés b) a másik oldal ugyanolyan, az is lopott és lopni fog.
🐎 Az első vádra csak azt mondhatjuk, hogy lónak a farát. A második állítás ellenkezőjét be is bizonyíthatjuk – bár nem lehet olyan párt, ahol ne lennének haszonlesők, de mi megmutatjuk, hogy a dolgoknak lehetnek következményei is. Éppen ezért vizsgálom az elmúlt hetekben a 19. kerület ügyeit, Lackner állításainak fényében. Vannak zavarba ejtő tények, amelyeket nyilvánosságra is fogok hozni, ha nem találok rájuk elfogadható választ. Van azonban egy nagyon sürgős ügy, ahol talán még azelőtt közbeléphetünk, mielőtt az elkövetés megvalósulna.
💰 A holnapi napon a kispest Költségvetési Bizottság azt tervezi, hogy tíz (10!!!) évre, mintegy 10 milliárd forint (!) értékben, valódi VERSENY NÉLKÜL ismét koncesszióba adja a közétkeztetést. A határozati javaslat és némi keresgélés alapján azonban a tények egészen durvák:
➡️ a “nyertest” EGYETLEN AJÁNLATBÓL “VÁLASZTJÁK” KI. Van ugyan még papíron két “ajánlattevő”, de azok le sem tették az ötmilliós biztosítékot. Papíron tehát volt “verseny”, a másik két “ajánlatot” azonban senki nem gondolta komolyan.
➡️ A nyertest, a Szakácstündér Kft-t EGY ÉVE ALAPÍTOTTA A BKV ELŐRE 24 ÉVES FOCISTÁJA által egy nappal azelőtt megvásárolt járóbeteg-ellátó(!) cég (Csákó Gergő születési dátuma az Opten és az MLSZ honlapján http://adatbank.mlsz.hu/player/19021.html is megtalálható). A semmiből alapított cég a tízmilliárdos főzést úgy kapja meg Kispesttől, hogy eddig csak Balmazújvárosban főzött pár hónapot – de valószínűleg azt is csak papíron, mivel egy valódi, működő céggel, a Menzaminta Kft-vel konzorciumban “szolgáltattak”.
➡️ a határozat azonban azt sugallja, hogy a focista cége valójában semmit nem fog csinálni: az ALVÁLLALKOZÓ UGYANAZ A CÉG (KLASSZ MENZA KFT.) LESZ, AMELYIK EDDIG IS FŐZÖTT KISPESTEN. (és amelyikről egy hasonló kőbányai beszerzésen “természetesen” kiderült, hogy M. Lőrinchez áll közel:
https://g7.hu/…/a-valasztasok-elott-meg-gyorsan-kotottek-e…/
Mi történhet tehát, ha holnap a kispesti bizottság elfogadja a határozatot? A fideszes módinak megfelelően 1️⃣ verseny nélkül, egy ajánlatból választanak ki 2️⃣ egy kamucéget, amely helyett 3️⃣ egy M. Lőrinchez köthető cég fog dolgozni (és valójában eddig is az szolgáltatott).
‼️Verseny nélkül megbízást adni kamucégnek, a korrupció melegágya (és enyhén fogalmaztam). A kispesti bizottság még dönthet úgy, hogy holnap nemet mond erre.
Ha nem, akkor minden tisztességes ellenzéki politikust arcon köp. És nem csak Kispesten
📝 A gyalázatos határozati javaslat itt olvasható: https://uj.kispest.hu/images/fajlok/bizottsagi_ulesek/2019/KKB/20191212/02.pdf?fbclid=IwAR3wSvgFIksSjj5VprzacUulhPmI9RBbNibJBWGhE9xKBq-qjkorHAVLcw0