Hadházy Ákos lerántotta a leplet, hogy miből fizették Orbán focizós videóját!

0

Talán mindenki látta már a miniszterelnök oldalára feltöltött imázsvideót, amelyben maga Orbán rúgja be a labdát az új arénába. Van, akinek tetszik, van, akinek nem, de az biztos, hogy nem volt ingyen – így kezdi posztját Hadházy Ákos független képviselő.

A mai nap, úgy látszik, az új Puskás Stadionról fog szólni. Talán mindenki látta már a miniszterelnök oldalára…

Gepostet von Hadházy Ákos am Freitag, 15. November 2019

Az új Puskást, mint a NER legfőbb emlékművét amúgy is meg kell szerettetni a néppel. Tavaly már elkölthettek 60 milliót erre a célra a kormánykedvenc Balásy Gyula cégei, de ezt megfejelték 2021-ig még 700 millióval (a Déli Városkapu népszerűsítése is benne van, ami az atlétikai stadiont és a kapcsolódó beruházásokat jelenti).

Így működik a propaganda:

“állami pénzből népszerűsítik az adófizetők 200 milliárd forintjából épült, de a kormányfő legközelebbi barátainak zsebét gazdagító monstrumot”

— írja a politikus.

Balásy Gyula cégei, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. gyakran eredményesek a kormányzati kommunikációs tendereken. Januárban és áprilisban összesen 20, júliusban csaknem 2, szeptemberben pedig 3,5 milliárd forintos megbízást adott a két cégnek kommunikációs feladatokra a Rogán Antal alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH). Legutóbb pedig novemberben 2,9 milliárd forintos megbízást nyertek el:

“Szeptember óta felégettek 3,5 milliárdot, most újabb 2,9 milliárdot ölnek a kormányzati kampányokba Rogánék
Idén már 28,4 milliárd forintnál tart a kormányzati kommunikációs hadjárat közpénzből finanszírozott költsége.”