Hadházy Ákos önbíráskodásért feljelentést tesz!

0

Interjút adott a 444-nek Hadházy Ákos, független parlamenti képviselő a tegnapi, emlékezetes események apropóján. Hadházy hétfőn táblákat tartott a kormányfő elé annak beszéde közben, mire fideszes képviselők rohanták le.

Megkérdezték tőle, hogy miért érezte indokoltnak a „lónak a faszát” kifejezést. Erre azt mondta a független képviselő:

Az, hogy csúnya szót használtam nem hirtelen felindulásból jött. Ezzel azt akarom jelezni, hogy az ellenzék nincs olyan helyzetben, hogy érvekkel meggyőzzön kormánypárti szavazókat, mert ezekkel az érvekkel az emberek legnagyobb részéhez nem jutunk el.

Hadházy beszélt arról is, hogy élte meg, ahogy fideszes képviselők lerohanták:

“Ott voltak csúnya szavak felém, de ami fontosabb, hogy tettlegesség is volt. A kezemet megszorították, rángattak, Kovács Sándor és Hoppál Péter államtitkár meg is lökött.
Ez törvénytelen önbíráskodás volt.
Valószínűleg feljelentést fogok tenni.
Az is sokat elmond, hogy Font Sándor fideszes képviselő a magyar zászlóval próbálta eltakarni az igazságot, hogy mi történik Magyarországon.
Ez jelképes.”

Az ominózus eset a Parlamentben.

Az interjú végén szóba került Hadházy korábbi felvetése is, miszerint el kellene gondolkozni a Parlament bojkottjáról:

“Az hogy ellenzéki pártok megszólalásokat egyeztetnek, az nem rossz dolog, de azt még nem beszéltük át, hogy mennyire van értelme a jelenlegi parlamenti keretek között bent maradni. Hiszen ezzel egy színházat, a demokrácia látszatát tartjuk fent. Elvileg a demokrácia temploma lenne a parlament, a Kövér intézkedéséből látjuk, hogy mennyire nem az. Ezt a vitát újra elő kell venni.”

– mondta Hadházy.