Hadházy Ákos: “Orbánt nevetségessé kell tenni!”

0

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő hétfői akciója tart a vita, hogy jól sült-e el a húzás, vagy sem.
Vannak, akik szerint hatásos volt, mert kizökkentette Orbán Viktort a nyugalmából.

Mások szerint ez a része működött, a káromkodós táblával viszont Hadházy elrontotta.

Megint mások úgy, ahogy van fel vannak háborodva az egészen.

A Mérce.hu-n is megjelent egy kritikus vélemény, mire Hadházy pénteken válaszcikket írt, amiben részletezi, mi volt a célja.

„Sokszor elmondtam, de kész vagyok újra és újra elismételni: a játékszabályok megváltoztatása és önmagunk megszervezése nélkül nem jutunk semmire”

– írja Hadházy.

Aktivizálni szeretné az embereket, szerinte a Fidesz-szavazókat egyelőre nem tudja meggyőzni, stratégiája így az, hogy az ellenzéki szavazókat kell aktivizálni és feltüzelni, hogy a mindennapokban is vállalják a véleményüket.

„Ők fognak aztán segíteni nekünk, hogy meggyőzzék a családtagjaikat és szomszédaikat, ők tudnak nyomást gyakorolni a hatalomra, mert mi, politikusok a parlamenti felszólalássokkal – lássuk be – nem vagyunk erre képesek”

– írja.

A hétfői akció lényege szerinte

„Orbán Viktor varázstalanítása” volt.
„Ő nagyon tudatosan eltávolította magát a napi vitáktól, aminek végső szimbóluma, hogy felköltözött a Várba. A környezete tudatosan elszigeteli őt, hogy az ellenzék ne tudjon vele „ütközni”, hiszen nézetük szerint csak megemelnének valakit azzal, ha a vezénylő tábornok vitába szállna vele. Szerintem sikeresen törtem át ezt a falat, ami nagyon bántotta a fideszeseket, nem véletlenül támadtak rám a képviselő-verőlegények. A későbbiekben is keresni kell ezeket a lehetőségeket, hogy magát a vezért tegyük nevetségessé, ne csak a kegyenceit.”
Hadházy szerint téved az, aki arra számít, hogy a Fidesz most puhulni fog. „Elég megnézni, hogy Kövér László milyen rendelkezéseket vezetett be a sajtó korlátozására az Országgyűlésben.”

És míg kedden a 444-nek azt mondta, meg kell fontolni, hogy az ellenzék kivonuljon a Parlamentből, de ezt még nem beszélték át az ellenzékiekkel, most már ennél lényegesen egyértelműbben fogalmaz, és így fejezi be a cikket:

„kifelé a parlamentből és kezdjünk el a játékszabályok megváltoztatásán dolgozni!”